SMVdanmark: En stor tak til Simon Kollerup for at lukke hul i kompensationen til tvangslukkede virksomheder

Jakob Brandt
Jakob Brandt, Adm. direktør i SVMdanmark
Print Friendly, PDF & Email

Da Corona-krisen ramte, blev frisørene og en lang række andre virksomheder tvangslukket. Da eksempelvis frisørerne åbnede igen, knoklede de løs og havde store udgifter til overtidsbetaling. Men resultatet af deres hårde arbejde blev, at deres samlede omsætningstab for hele perioden ‘kun’ blev 21 pct. i gennemsnit, og dermed stod hver tredje frisør til at tabe deres ret til kompensation for selvstændige, da de ikke kunne påvise et omsætningstab på 30 pct. Nu ændrer regeringen og Folketingets partier den regel. Det glæder Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

De nye regler medfører med tilbagevirkende kraft, at ejere af tvangslukkede virksomheder har ret til kompensation, i perioden de har været tvangslukkede, uanset hvad deres omsætning har været i den efterfølgende periode.


Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark roser aftalen:

“Erhvervsministeren skal have kæmpe ros for at ændre reglerne, så de selvstændige erhvervsdrivende, der var tvangslukket i foråret, ikke skal betale deres corona-kompensation tilbage. Fx stod frisører, der havde knoklet efter genåbningen og udbetalte overtidsbetaling til deres medarbejdere ellers til at miste hele deres kompensation, men ministeren har lyttet til SMVdanmarks kritik, og det er fantastisk,” siger han og fortsætter:

“Der skal lyde en kæmpe tak til Simon Kollerup og resten af Folketinget for rette op på denne åbenlyse uretfærdighed. Vi havde eksempler på frisører, der havde tjent et par tusind kr., og derfor var kommet lige under grænsen på de 30 pct. i omsætningstab. Det betød, at de skulle betale kompensationen for den tvangslukkede periode tilbage. Det var helt absurd. Derfor glæder det mig rigtigt meget, at politikerne erkender det og ændrer reglerne,” siger Jakob Brandt.

“Mange tvangslukkede selvstændige vidste ikke, at de kunne risikere at miste kompensationen fra de var tvangslukkede, hvis de havde under 30 pct. omsætningsfald i perioden efter tvangslukning. Det skyldes bl.a., at vejledningen var ekstrem tvetydig. Det var SMVdanmark, der gjorde ministeriet opmærksom på problemstillingen, og nu er det rettet, så vi er godt tilfredse,” siger Jakob Brandt.