LandboNord til minkavlere: Vær godt forberedt

Det var en fyldt sal hos LandboNord i Brønderslev.
Print Friendly, PDF & Email

Torsdag aften var der fuldt hus til informationsmøde i Brønderslev om minksituationen med LandboNords tværfaglige specialister. Den alvorlige situation kræver overblik, og rådgiverne viste hvilke muligheder avlerne har for at være bedst forberedt, når der, forhåbentlig inden længe, kommer en afklaring på erstatningsspørgsmålene. 

Efter masseaflivningerne af minkene er der mange spørgsmål, som der mangler afklaring på. Derfor havde LandboNord torsdag aften inviteret til møde specielt for minkavlere og deres ægtefæller. Det begrænsede antal pladser blev hurtigt besat, så resten af mødedeltagerne fik mulighed for at følge mødet via deres computere derhjemme.

  • Selvom der er mange uafklarede spørgsmål, så er det vigtigt at understrege, at det er bedst at bevare roen og benytte sig af en specialiseret rådgivning til at holde fokus. Når ens livsværk pludselig bliver lukket ned, gælder det om at få klarhed for hele familien. Derfor har vi sammensat vores hold af tværfaglige specialister, som er klar til at hjælpe, siger chef for ØkonomiRådgivningen og vicedirektør i LandboNord, Andreas H. Brandt.

Konsekvenser langt ud i fremtiden

Rådgivningsområderne hos specialisterne spænder vidt – det er blandt andet virksomheds-, social-, jura-, miljø-, økonomi- og skatterådgivning, der er i spil. Til aftenens møde blev der blandt andet informeret om ekspropriation, kompensation, spørgsmål om erstatninger og kriserådgivning med henblik på at komme videre i sit arbejds- og familieliv.

  • Som virksomhedsrådgiver har jeg gennem årene rådgivet mange af vores kunder med minkavl i opgangs- og nedgangstider. Når et mink-erhverv, og dets følgeindustri, er blevet så markant lukket ned, er vi nødt til at regne alt igennem, når der forhåbentlig snart kommer et udspil om erstatning. Udspillet er ventet med længsel, men vi opfordrer til, at få vurderet hvert enkelt tilbud om erstatning grundigt. Det handler om at få den rigtige og fulde erstatning for det tab, man har lidt. Et tab som har konsekvenser langt ud i fremtiden, siger virksomhedsrådgiver Kennet Rønfeldt.