Små huse sælges hurtigst

Foto: BoligOne
Print Friendly, PDF & Email
Har du et stort hus (+180 m2), som du gerne vil sælge, skal du indstille dig på, at salgstiden er 53 procent længere end ved et mindre hus (100-120 m2). Den gennemsnitlige forskel er i det nuværende marked 71 dage, viser beregninger fra RealMæglerne og BoligOne.

Et hus på 100-120 m2 er stadig den boligtype, der er hurtigst at sælge. Det viser beregninger fra RealMæglerne og BoligOne på baggrund af data fra Boligsiden.dk.

Både i 2018 og 2019 var netop den boligstørrelse den mest foretrukne blandt huskøberne. Faktisk er salgstiden for boliger på 100 til 120 m2 faldet med yderligere 6 procent siden 2018.

Få m2 giver mening for mange

– Det skyldes først og fremmest, at der i dag bor færre personer pr. boligenhed end tidligere, samt at der er flest boliger i den kategori (100-120 m2), som boligkøberne kan komme i nærheden af. Derudover er det dyrt at eje et stort hus, både hvad angår vedligehold og energiforbrug, men også i forhold til boligskatter, og derfor giver det mening for mange at indrette sig på færre kvadratmeter, forklarer Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne og BoligOne.

Den gennemsnitlige salgstid for 2019 er beregnet til og med juli.

Efterspørgsel på små boliger vil stige

– Efter forbrugsfesten i 1960’erne kom oliekrisen i 1973-74, hvor danskerne for en kort bemærkning blev opmærksomme på energiforbruget. Men herefter blev der igen bygget stort, parcelhuse på over 180 m2, og klimadebatten var slet ikke ligeså relateret til boliger og energikilder, som den er i dag, fortæller Preben Merrild Angelo.

Han forventer, at den stigende efterspørgsel på mindre boliger vil fortsætte de kommende år. Ikke alene for huse, men også for lejligheder.

– Her ser vi jo i dag, at der i København og de større studiebyer er skudt projektbyggerier i vejret, hvor der er bygget helt forkert, +95 m2, grundet minimumskrav fra politikerne. Men det er altså de mindre boliger, vi står og mangler, slutter han.