Skolernes trivselsdag: Gratis sportsbriller skal styrke børns trivsel i Aabybro

Foto: I anledning af Skolernes Trivselsdag 2024 sætter Profil Optik fokus på deres tilbud om gratis sports- og aktivitetsbriller til børn med briller i alderen 5-12 år.
Print Friendly, PDF & Email

Skolernes trivselsdag: Gratis sportsbriller skal styrke børns trivsel i Aabybro

Til Skolernes Trivselsdag sættes der i år fokus på leg og bevægelse. Men for børn med briller kan det være svært at deltage i fysiske aktiviteter på lige fod med deres klassekammerater. Mange holder sig tilbage, fordi deres briller glider ned, og de er bange for at ødelægge deres dyrebare briller. Profil Optik vil skabe lige vilkår for alle børn – uanset om de bruger briller eller ej. Optikerkæden tilbyder derfor gratis sports- og aktivitetsbriller til børn med briller i alderen 5-12 år i Profil Optik Aabybro og resten af landet.

Temaet for Red Barnets markering af Skolernes Trivselsdag, der afholdes d. 1. marts, er i år ’leg og bevægelse’. En dag der skal styrke fællesskabet og sammenholdet blandt elever på landets skoler gennem fælles lege og aktiviteter. For at give børn med briller de samme forudsætninger for at deltage i fysiske aktiviteter og være en del af aktive fællesskaber som andre børn uddeler Profil Optik gratis sports- og aktivitetsbriller til børn med briller i alderen 5-12 år.

Lige vilkår i aktive fællesskaber
Ingen børn skal føle sig uden for fællesskabet. Derfor har Profil Optik skabt initiativet ’På lige vilkår’, der skal sikre, at børn med briller ikke er hindret i at deltage i aktive og sociale fællesskaber. Synsam Group, som Profil Optik er en del af, har allerede uddelt 55.000 briller til børn. Men nu ønsker Profil Optik, at endnu flere skal gøre brug af tilbuddet om gratis sports- og aktivitetsbriller.

”Vi er utroligt glade for, at vi i mere end fire år har været med til at hjælpe børn med briller til at deltage i sport på lige fod med deres klassekammerater. Det er vigtigt, at alle børn kan deltage i leg og bevægelse, uden at skulle bekymre sig om at ødelægge deres briller, hvis de falder af eller bliver ramt af en vildfaren bold. Derfor ønsker vi, at flere skal få kendskab til tilbuddet, så endnu flere børn kan få glæde af det,” Tina Høyer Gaardsholt, adm. direktør for Profil Optik.

Leg og bevægelse uden bekymring
Motion, leg og bevægelse er en vigtig del af børns trivsel. Men børn med briller holder sig ofte tilbage i fysiske aktiviteter, fordi de frygter at ødelægge deres briller. De fleste har kun ét par hverdagsbriller, der ikke kan holde til slag og stød fra sport. Det kan begrænse dem fysisk og føre til, at de ikke føler sig inkluderet i fællesskabet og får glæde af de positive effekter fra fysisk aktivitet. De specialudviklede sports- og aktivitetsbriller er lavet til at kunne klare et slag fra en bold eller stød fra en tackling. Samtidig er der ikke risiko for, at glasset splintrer og skader barnets øjne.

Tilbuddet om gratis aktivitetsbriller med styrke gælder alle børn fra 5-12 år med synsnedsættelse. Der uddeles maks. én brille pr. barn. Hvis barnet er under 10 år, skal det henvises via en øjenlæge.

Alle Profil Optiks 112 butikker over hele landet deler aktivitetsbriller ud til børn med synsnedsættelse. Det gælder naturligvis også for Profil Optik Aabybro.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn