Skoler i partnerskab med Det Kongelige Teater

Fjerritslev Skole
Fjerritslev Skole. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

I dette skoleår opfører Det kongelige Teater operaen Papageno og Papagena for 3. klasserne fredag 24. maj i Fjerritslev og Aabybro. Det er et af resultaterne af samarbejdet mellem skolerne i Jammerbugt Kommune og Det Kongelige Teater.

Det Kongelige Teater har flyttet kunsten – og kunstnerne – fra hovedstaden og ud til de nordjyske skoler i perioden fra 2018 til 2020.

Partnerskabet med Det Kongelige Teater er et nordjysk samarbejde mellem Rebild Kommune, Vesthimmerlands Kommune, Jammerbugt Kommune og ’Børns Møde Med Kunsten’. Det betyder, at flere hundrede elever på tværs af kommunerne får en helt særlig oplevelse og samtidigt bliver klogere på både ballet og opera.

Med forestillingerne 24. maj inviteres eleverne helt tæt på kunsten og kunstnerne gennem sjove og lærende deltagelseselementer. Eleverne har på forhånd arbejdet med et inspirationsmateriale, så de har kunne udforske, hvad de skal opleve i operaen. Flere af lærerne har også været på workshops for at lære at sætte ballet og opera på skoleskemaet i 4.-6 klasserne i folkeskolerne.

”Når vores folkeskoler engagerer sig i projekter som samarbejdet med Det Kongelige Teater og Kend Dit Land, så viser det mig, at elevernes dannelse vægtes højt af både ledere og lærere ude på skolerne”, fortæller Børne- og familieudvalgets formand Ulla Flintholm.

Projektet hedder KGL+, og er en del af Det Kongelige Teaters målsætning om at være hele Danmarks teater og samtidigt være relevant for endnu flere børn og unge.

”Det bliver en stor oplevelse for eleverne, og samtidig får de faglig indsigt i det håndværk og store arbejde, der ligger bag produktionen af en operaopførsel på højeste niveau”, uddyber Ulla Flintholm.