Skoleelever finder sjælden dyndløber

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Under bioblitz i Store Vildmose fandt skolebørn den sjældne bille: dyndløber. I alt blev over 800 arter fundet.

220 meget engagerede børn fra fem skoler fandt mange forskellige plante- og dyrearter under bioblitzen fredag 23. august.

De fandt både almindelige arter, men også nye arter for Store Vildmose, for eksempel den sjældne bille, dyndløberen. Skolebørnene blev transporteret rundt til forskellige poster i Vildmosen og blev ved afslutningen samlet på Vildmoseporten. Her var det de frivillige værter, Naturhistorisk Museum fra Aarhus, og kommunale biologer der hjalp med at artsbestemme børnenes fund.

Da skolebørnene var færdig med dagens arbejde og holdt en velfortjent weekend, kom ca. 30 naturnørder op i vildmosen for at køre bioblitz artsjagten i 24 timer. hen over weekenden Området blev undersøgt næste alle døgnets timer med lup, insektnet, lyslokning, flagermus-detektor med mere. I alt blev der fundet omkring 800 arter i Store Vildmose. Der meldes stadigvæk artsnavne ind, da nogen fund har skulle efterbestemmes.

Bioblitzen blev støttet af lodsejer i området Aage V. Jensen Naturfond og er en del af Interreg-projektet Canapé.

Det var Jammerbugt Kommune, der i samarbejde med Brønderslev Kommune, Naturstyrelsen og Vildmoseporten stod for arrangementet.