Sexolog Ditte Winkel: Derfor skal du onanere

Sexolog og parterapeut, Ditte Winkel
Print Friendly, PDF & Email

Der findes masser af sundhedsmæssige fordele ved at onanere, og i nogle tilfælde kan sexlegetøj endda være de helt rette hjælpemidler, fortæller sexolog.

Vidste du, at maj er International Onanimåned? Siden 1995 har denne måned været dedikeret til kunsten at lege og elske med sig selv. Onanimåneden er en amerikansk opfindelse, der blev startet for at beskytte retten til at nyde sig selv og samtidig sætte fokus på at nedbryde tabuet omkring onani.


Det er sundt at onanere

Den store undersøgelse af danskernes sexvaner, Projekt Sexus, der blev offentliggjort sidste år, viste at 87 procent kvinder og 96 procent mænd har prøvet at onanere. Selvom de fleste tydeligvis gør det, er der næsten ingen, der taler om det, og det er på trods af de fysiske og psykiske fordele, der følger med onani:

“Der findes masser af veldokumenterede studier, der belyser de positive og sundhedsmæssige faktorer. Onani øger kropsbevidstheden og selvfølelsen, det forbedrer vores søvn, reducerer stress og fremmer vores immunforsvar, så vi er bedre rustet til at modstå udefrakommende bakterier. Når vi onanerer, udskiller vi desuden lykkehormoner, der bliver i kroppen i op mod 72 timer bagefter,” fortæller sexolog og parterapeut, Ditte Winkel.

Projekt Sexus viste også, at 30 procent af alle danskere har prøvet at bruge sexlegetøj, mens knap hver femte dansker har fantaseret om det, men aldrig ført tanken ud i livet. Det er altså ikke helt ukendt at benytte hjælpemidler i forbindelse med onani, og det kan der være flere grunde til. Det fortæller Ditte Winkel, der ofte anbefaler sexlegetøj til hendes klienter – også i forbindelse med onani:

ANNONCE

“Jeg oplever, at særligt vibratorer og dildoer kan være fantastiske hjælpemidler til de kvinder, der har orgasmevanskeligheder. Det kan være, at kvinderne har undersøgt dem selv adskillige gange, men uden mulighed for klimaks, og der kan sexlegetøj sende disse kvinder i den syvende himmel,” fortæller hun og peger på, at der også findes hjælpemidler til mænd:

“Penisringe kan være et fremragende legetøj til onani for mænd, hvis de er udfordret på rejsningen. I de tilfælde kan en penisring give manden følelsen af succes og legesyghed tilbage.”

Danskernes favoritter

Hos den erotiske webshop, Sinful, er salget af netop vibratorer og dildoer steget i forhold til sidste år. Det især klitorisstimulatorer, magic wands, mini vibratorer og dildoer med sugekop, som danskerne efterspørg.

“De sidste par måneder har det især været produkter til par, som danskerne har hevet ned fra de virtuelle hylder, men onaniprodukter er bestemt også blevet shoppet i stor stil,” fortæller Rune Kjelsmark, Press Officer hos Sinful, der også afslører danskernes favoritter:

“Når vi kigger på salget af onaniprodukter, er der ingen tvivl om at klitorisstimulatorer er kvindernes favorit. I løbet af de første fire måneder er salget steget med over 100 procent i forhold til sidste år. Hos mændene har vi især set en stigende interesse for sexlegetøj, der indeholder avanceret teknologi og vibrationer, mens penisringe altid har været populære.”

ANNONCE

Jammerbugtens favoritter
Rune Kjelsmark fortæller om de lokale favoritter:

“Mændene i Jammerbugt kommune køber mest almindelige onaniprodukter, som ikke indeholder vibrationer eller teknologi. Når de køber onaniprodukter med vibrationer, så er det mest Sinful Opladelig Powerful Masturbator, der er et genopladeligt onaniprodukt med masser af vibrationer”.

“Men det mest populære onaniprodukt til mænd i Jammerbugt kommune er et onaniprodukt ved navn ‘Lucy’ fra Mr. Membr, der minder om en af de velkendte fleshlight. Kvinderne i denne kommune er mest til små vibratorer”.

“Det mest populære produkt er en genopladelig bullet vibrator på 90 mm, men der bliver også solgt vibratorer i større udgaver, samt flere af de populære lufttryksvibratorer”.