Sexlegetøj storhitter i det skuffende sommervejr | Parterapeut og sexolog, Ditte Winkel fortæller hvorfor

Sinful Pressefoto
Print Friendly, PDF & Email

Vejret har en stor indflydelse på salget af sexlegetøj og i år har den skuffende sommer fået danskerne til at gå på nettet og shoppe sexlegetøj som aldrig før.

Det kan godt være, at temperaturen ikke har været på sit højeste i juli måned, men det har sexlysten til gengæld. Det viser salgstallene fra den erotiske webshop, Sinful, der melder om kraftig vækst i salget af sexlegetøj som følge af det skuffende sommervejr.

”Normalt ser vi store stigninger i salget, når vi har høje temperaturer og masser af sol, men i år har det triste sommervejr virkelig sat gang i salget – og det har givet en langt højere vækst end vi havde forventet,” fortæller Rune Kjelsmark, Press Officer hos Sinful.

Den erotiske webshop har i juli oplevet en stigning i salget på knap 50 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Sinful vurderer, at den positive vækst skyldes en kombination af det kedelige sommervejr og konsekvenserne af Corona-pandemien, der har tvunget danskerne til at blive hjemme i sommerferien.

”Det har selvfølgelig haft en stor betydning, at mange har været nødsaget til at droppe charterferien, men vi ved også, at vejret spiller en vigtig rolle, når det kommer til danskernes sexlyst,” fortæller Rune Kjelsmark, der på trods af den manglende sommersol, glæder sig over danskernes lyst til at nyde og udforske hinanden hjemme i soveværelset.

Hvordan påvirker vejret vores sexlyst?
Når temperaturen stiger, så ifører vi os typisk lidt mindre tøj og det påvirker især mændene, der ofte bliver mere visuelt stimuleret af den nøgne hud i gadebilledet. Det fortæller parterapeut og sexolog, Ditte Winkel, der også har et andet bud på, hvorfor sexlysten stiger, når sommersolen kigger frem:

“Vi har lettere ved at fornemme vores egne kroppe i sommerperioden, hvor vi ikke er tildækket af flere lag tøj, fordi vi nemmere kan mærke solens stråler og vindens brise mod huden. Det giver en bedre kropskontakt, som kan sætte sexlysten op,” fortæller hun.

Selvom de høje temperaturer er udeblevet i juli, så har der alligevel været godt gang i lagengymnastikken, når man kigger på Sinfuls salgstal. Det tyder altså på, at danskerne har været gode til at finde på spændende indendørs aktiviteter, når regnen og blæsten har rusket ude i de danske sommerhusområder.

Parlegetøj storhitter
Ifølge Sinful, er det især de danske par, der har valgt at investere i nyt legetøj til soveværelset i den kolde sommermåned. Og det kommer bestemt ikke bag på den erotiske webshop, der tidligere på året oplevede de samme tendenser under Corona-lockdown.

“Da Danmark blev lukket ned i april og maj købte de danske par sexlegetøj som aldrig før, og det er præcis det samme billede, som vi har set her i juli. Vi har oplevet en markant stigning i salget af parvibratorer, erotiske brætspil, klitorisstimulatorer og andre produkter, der kan bruges sammen med en partner,” fortæller Rune Kjelsmark.

Sinful oplyser også, at det ikke kun er i Danmark, at salget af sexlegetøj er steget kraftigt. Det kedelige sommervejr har også påvirket vores naboer i Skandinavien, der ligesom danskerne, har vist en større interesse for sexlegetøj i juli måned.

I Norge er salget af sexlegetøj steget med hele 108 procent, mens det i Sverige og Finland er steget med henholdsvis 47 procent og 60 procent. Danmark indtager således en pæn midterplacering i det skandinaviske regnskab over sexglade indbyggere denne sommer.