Sådan skal du handle, hvis der opstår en brand

Sådan skal du handle, hvis der opstår en brand
Print Friendly, PDF & Email

Sådan skal du handle, hvis der opstår en brand

Dette indhold er sponsoreret

Det er meget vigtigt at handle hurtigt og korrekt, hvis der opstår en brand. Først og fremmest skal du sørge for, at alle mennesker er ude af huset. Hvis det er muligt, skal du ringe til 112 og give dem information om, hvor branden er opstået, hvor stor den er, og om der er personer inde i huset.

Derefter skal du forsøge at begrænse brandskaderne ved at lukke eventuelle døre mellem rummene eller vinduerne. Hvis det er muligt, kan du forsøge at slukke ilden med udstyr fra et Falck slangeskab, men du må aldrig gå ind i et brændende hus, da det er for farligt. 

Sørg for det rigtige brandslukningsudstyr

Det er vigtigt at have det rigtige brandslukningsudstyr, hvis man skal være forberedt på en brand. Det første, man bør gøre, er at sikre sig, at der er et brandslukker i nærheden af de steder, hvor der kan opstå brande. Dette kan være kontorer, butikker eller andre offentlige steder. Brandslukningsapparaterne skal være godkendte og installeret af en professionel. 

Sådan skal man reagere i forbindelse med en brand

Det første, man skal gøre, hvis man står over for en brand, er at slukke den. Dette kan gøres på flere forskellige måder, afhængigt af hvilken type brand det er. Det vigtigste er dog altid at holde sig selv og andre sikre, og du må desuden aldrig slukke en brand med benzin eller andet brændbart materiale, da dette kan resultere i endnu større skade.

Forebyg brand

Det er vigtigt at forebygge brand, da en brand kan have store konsekvenser for både mennesker og ejendom. Derfor er det en god idé at tage nogle forholdsregler, så man minimerer risikoen for brand. Det første, man skal gøre, er at sikre sig, at alle elektriske apparater og ledninger er i orden. Dette betyder, at man skal kontrollere ledningerne regelmæssigt for eventuelle skader eller slid.

Desuden bør man holde åbent ildsted som pejse og brændeovne rengjorte og velfungerende og aldrig lade tændte cigaretter ligge uden opsyn, især hvis der ligger tæpper eller andet brændbart materiale i nærheden.

Hvis der opstår en brand, skal du følge de officielle retningslinjer for brandsikkerhed. Først og fremmest skal du sørge for at alarmere andre i nærheden, evakuere alle personer fra det brændende område og slukke ilden så hurtigt som muligt. Du må dog kun forsøge at slukke den, hvis det er sikkert, og du har egnede brandslukningsmidler til rådighed. Hvis du ikke har mulighed for at slukke branden, skal du straks ringe 112.