Så mange er sendt hjem på lønkompensation i Jammerbugten

Grafik: Erhvervsstyrelsen.
Print Friendly, PDF & Email

Rigtig mange danskere i øjeblikket sendt hjem fra arbejde på grund af corona og får i øjeblikket dækket en del af deres løn fra staten.

Nye tal fra Erhvervsstyrelsen viser nemlig, at over 170.000 danske lønmodtagere på landsplan bliver kompenseret med statens hjælpepakke for lønkompensation. Det dækker over 176.000 job, hvilket skyldes, at nogle danskere har flere deltidsjob.


Antallet af lønkompenserede danskere fordeler sig over hele landet, men Region Hovedstaden og Region Syddanmark er de to steder i landet med den største andel lønmodtagere sendt hjem på lønkompensationsordningen.

I Jammerbugt Kommune er 864 lønmodtagere sendt hjem på lønkompensation pr. 11. maj. Det er 7,4 procent af alle lønmodtagere i kommunen. I Jammerbugt Kommune er der i alt 11.618 lønmodtagere (Pr. november 2018).


Glæde over hjælpepakkerne
Med ordningen får virksomheder mulighed for at sende medarbejderen hjem med fuld løn med statens hjælp i stedet for at fyre medarbejderen.

”Jeg er glad for, at regeringens hjælpepakker er til gavn på tværs af hele landet, sådan så danskere både i by og land kan få den sikkerhed, der følger med. Den her ordning giver danskere, der ellers ville være blevet fyret på grund af corona-krisen, mulighed for at beholde deres job og fulde løn. Samtidig giver det virksomhederne mulighed for at beholde medarbejdere, så de hurtigt kan komme på benene igen, når der er gang i hjulene igen. Det er vigtigt ikke mindst i de dele af landet, hvor der er længere mellem arbejdspladserne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Statens bidrag til lønnen er maksimalt 30.000 kr. per måned per medarbejder. Det gælder både funktionærer og ikke-funktionærer.

Se den geografiske fordeling på kompenserede lønmodtagere her:

  •        Region Hovedstaden: 58.400
  •        Region Sjælland: 20.200
  •        Region Syddanmark: 33.100
  •        Region Midtjylland: 37.500
  •        Region Nordjylland: 13.800