Så er vinteren her: Falck spår en travl weekend på vejene

Foto: Falck

Frosten rammer for alvor landet i weekenden. Det betyder blandt andet glatte veje og is på forruden af bilen. Derfor er det en god idé at gøre bilen vinterklar. Her følger en række gode råd fra Falck til, hvordan du sørger for, at din bil klarer sig gennem årets koldeste måneder.

Weekendens kolde vejr startede allerede fredag morgen, og hos Falck spår man en travl weekend.

-- annonce ---

“Problemerne starter allerede i indkørslen, når bilen ikke vil starte. Og på vejene er der mere trafik og større risiko for, at der sker uheld. Vi oplever altid, når den første frost og første sne kommer, at folk lige skal vænne sig til forholdene. Så der er nogen, der kommer til at glide af vejen – eller endnu værre få et uheld,” siger driftsdirektør for Falck Vejhjælp, Gunnar Thykjær, og understreger, at det derfor er særlig vigtigt at få gjort bilen vinterklar.


“Når vi går ind i vintersæsonen, skal vi blandt andet være ekstra opmærksomme på, at batteriet er i god stand, at der er den rette mængde væske i bremsevæskebeholderen, og at kølervæsken er korrekt frostsikret. Derudover er det vigtigt, at vi får skiftet til vinterdæk, så vi undgår problemer i glat føre,” siger Gunnar Thykjær.

Planlægning er nøglen
Når vintervejret gør sit indtog, og temperaturen falder til under frysepunktet, er der en række ting, som du kan gøre for lettere at komme igennem vinteren.

“Du kan med fordel parkere din bil imod øst, så morgenens stråler smelter rimfrosten, der er kommet over natten. Derudover er det en god ide at udstyre bilen med ekstra sprinklervæske, ligesom det er smart at medbringe et tæppe i tilfælde af motorstop,” siger Gunnar Thykjær.

Falck anbefaler i øvrigt, at bilister sætter lidt ekstra tid af om morgen til at gøre bilen klar, inden man kører, hvis vejrudsigten lover frost- og snevejr.

“Vinterklargøring af bilen betyder meget for både din og andres sikkerhed, og derfor er det også vigtigt, at vi om morgenen har tid til at fjerne is og sne fra bilens ruder, ligesom det er vigtigt, at vi kan nå at klargøre bilens lygter for at kunne se og blive set af andre bilister i de mørke vintermorgener,” siger Gunnar Thykjær.

Gode råd til vinterbilisten

·        Parker mod øst

·        Giv din lås oliespray, så den ikke fryser til

·        Smør dine gummilister med silikone, så de ikke fryser fast til bilens dør.

·        Medbringe en ekstra dunk sprinklervæske.

·        Hav en isskraber og en blød børste i bilen til at fjerne fast og løst sne.

·        Klargør dine lygter, så du bedre kan blive set.

·        Medbring tæpper i bilen, hvis du skulle få et motorstop.