Rollemodeller kan inspirere flere til at vælge en erhvervsuddannelse

Samuel Birk Axelsen Foto: SkillsDenmark
Print Friendly, PDF & Email

Af formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Krogh Holm

Hvis vores lokale virksomheder skal have nok hænder i fremtiden, er der brug for, at endnu flere unge i Nordjylland får øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange muligheder.

I bygge- og anlægsbranchen har vi heldigvis mange dygtige unge rollemodeller, der kan være med til at vise de stolte håndværkstraditioner frem og give et indblik i, hvad man kan bruge en erhvervsuddannelse til.

En af dem er murer Samuel Birk Axelsen, der arbejder hos KIMBO A/S i Nibe, og som i år var med på det danske VM-hold. Han rejste fra verdensmesterskaberne i håndværksfag med en flot sjette plads og en såkaldt ’Medaillon of Excellence’ for sin flotte præstation. Han er også dobbelt danmarksmester og vandt sidste år sølv ved europamesterskaberne i Skills.

Hvis man knokler hårdt, kan man komme langt som håndværker.

Jeg håber, at flittige og talentfulde håndværkere som Samuel Birk Axelsen kan være med til at give jer unge lyst til at tage en uddannelse til fx murer, maler eller brolægger. Her er en uges erhvervspraktik i en lokal virksomhed en god mulighed for at snuse lidt nærmere til, hvad det egentlig vil sige at arbejde i bygge- og anlægsbranchen.

Henrik Krogh Holm