Røde Kors mangler julehjælp til flere end 6200 familier

Print Friendly, PDF & Email

Med lidt under to uger til juleaften mangler Røde Kors at kunne give julehjælp til flere end 6200 familier. Derfor opfordrer Røde Kors folk til at dele juleglæden med andre.

For mange er julen forbundet med glæde, gaver og god mad. Men for økonomisk trængte familier er det en tradition, der giver anledning til ondt i maven, for julen er en dyr tid, og for børnene kan december være trist og tung. Derfor giver Røde Kors julehjælp til tusinder af sårbare familier. Men der mangler stadig penge til julehjælp til 6286 familier, så Røde Kors opfordrer folk til at give et bidrag inden jul.

”Mange har en oplevelse af at være ekskluderede. Specielt de børn, som ikke kan se frem til en jul som deres kammeraters. Børnene ved godt, at forældrene er pressede over at få pengene til at strække, og der hverken er råd til julekalender, julegave eller juleand. Julehjælpen er derfor rigtig vigtig, fordi vi gerne vil sikre, at ingen børn skal føle sig udenfor,” siger Ziga Friberg, leder i Røde Kors’ familiesektion.

I Danmark lever op mod 15 procent af alle børn i en socialt udsat position, og 65.000 børn i Danmark lever under fattigdomsgrænsen. Det mærker de endnu tydeligere i juletiden, hvor der ikke er råd til det, deres venner får. Derfor har Røde Kors i år en målsætning om at uddele julehjælp til 12.000 familier.

Flere modtager julehjælp

Antallet af familier Røde Kors uddeler julehjælp til er tidoblet siden 2009. Men for at kunne nå målet om at hjælpe 12.000 familier i julen, opfordrer Røde Kors folk til at give et bidrag og dele juleglæden med familier i udsatte positioner. Det er muligt at støtte indsamlingen helt indtil juleaften.

”Med julehjælpen giver vi børn og forældre mulighed for at julen bliver en god tid, hvor det er rart at være sammen som familie, og hvor både børn og forældre kan føle sig som en del af et fællesskab, som vi deler omkring julen i Danmark. Vi har derfor brug for alle de bidrag, som vi kan få, så vi kan hjælpe familierne til at få en god og dejlig jul,” siger Ziga Friberg.

Julehjælpen bliver ofte uddelt i form af et gavekort, så familien selv kan købe julemad, eller en julekurv. De fleste er kommunen inde over vurderingen af, hvilke familier der skal modtage julehjælp. For at sætte fokus på julehjælpen, har Røde Kors i år indgået et samarbejde med TV2.

Alle Vores Børn

Gennem hele december kan du møde familier og frivillige fra Røde Kors i Go’ Morgen Danmark. Programmerne er en del af kampagnen Alle Vores Børn, hvor TV 2 sammen med Røde Kors sætter fokus på sårbare børnefamilier. I december handler det om julehjælp og om, hvordan julehjælpen kan være en anledning til at kunne tilbyde familierne en længerevarende støtte.

Fakta om julehjælpen:

I Danmark lever 65.000 børn under fattigdomsgrænsen
Næsten 15 procent af alle børn i Danmark er i en socialt udsat position
Røde Kors’ julehjælp bliver uddelt af 194 lokale afdelinger i Røde Kors
Julehjælpen bliver givet som et gavekort til COOP’s butikker eller en julekurv
I 2009 modtog 1.100 økonomisk trængte børnefamilier julehjælp
I 2018 modtog 11.750 økonomiske trængte børnefamilier julehjælp
I 2019 er ambitionen at nå ud til 12.000 børnefamilier med julehjælp