Rekordmange biler skulle trækkes fri i vinteren 23/24

Den næstvådeste vinter nogensinde har haft konsekvenser for danske bilister. Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Rekordmange biler skulle trækkes fri i vinteren 23/24

De skulle hives ud af snedriver, op ad grøfter og fri af mudder. Danske bilejere har haft en vinter, hvor sne, frost og ualmindeligt meget vand har udfordret og været årsag til, at der skulle ringes efter SOS Dansk Autohjælp.

Selvom den nu er overstået, bliver vinteren 2023/24 ikke glemt lige med det samme. DMI har kåret den forgangne vinter til den næst-vådeste nogensinde i dansk vejrhistorie – og udover usædvanlig meget regn har der været flere perioder med sne og frost.

Det afspejler sig tydeligt i statistikken over, hvad SOS Dansk Autohjælp har hjulpet de danske bilejere med i perioden 1. november 23 til 29. februar 24.

Mere end dobbelt op
13.000 assistancer i perioden har været fritrækninger, hvor autoreddere fra SOS Dansk Autohjælp har hjulpet med at trække biler ud af snedriver, op ad grøfter og fri fra mudder. Det er mere end dobbelt så mange gange i forhold til samme periode forrige vinter.

– Vi ser tilbage på en vinter, hvor der rigtig mange bilister har haft brug for at tilkalde vejhjælp. Både i december og januar fik vi rigtig meget sne og frost, og det blev afløst af en lang periode med regn, som har gjort jorden blød, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Når vejret i længere perioder byder på regn, giver det fast arbejde til SOS Dansk Autohjælp, der får travlt med at hjælpe bilister, der sidder fast i mudder, når bilen har været parkeret på græs, grus eller i grøftekanter.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn