Rekord mange unge samler ind til mennesker i nød

Foto: Bax Lindhardt Folkekirkens Nødhjælp
Print Friendly, PDF & Email

Rekord mange unge samler ind til mennesker i nød

Rekord mange unge forventes i år at gå på gaden og samle ind, når Folkekirkens Nødhjælp på søndag holder landsindsamling. Det er særligt konfirmander, FDFere og elever på efterskoler og ungdomsuddannelser.

“Det føles godt at vide, at man har hjulpet folk i nød – bare ved at gå en lille tur på to timer. Vi kommer til at samle omkring 1000 kroner ind, og de penge kommer til at række utroligt langt.”

Sådan siger 14-årige Storm Flarup Gosvig, der til daglig går på Hareskov skole i Værløse på Sjælland. Han er en af de unge, som på søndag den 10. marts vil banke på dørene i sit lokalområde med en rød indsamlingsbøsse i hånden.  

Op mod 6500 konfirmander samlede sidste år ind i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling. Det tal forventes at være meget højere i år, hvor næsten dobbelt så mange unge mennesker er blevet klædt på til at gribe indsamlingsbøssen. Det er blandt andet sket ved et besøg fra #TagDel-Karavanen – en foredragsturné, hvor unge, der har rejst i verdens fattigste lande med Folkekirkens Nødhjælp, kommer på besøg og afvikler en workshop. Udover mange sognegårde og konfirmander har de også besøgt flere unge fra efterskoler, ungdomsuddannelser samt børne og ungdomsorganisationer som FDF og KFUM-Spejdere end tidligere.  

Forleden var kredshuset i FDF Aarhus stuvende fuld af børn og unge, der lyttede intenst:  

“De formåede at være stille i en time – hvilket aldrig sker. Jeg tror, det var fortællingen om noget, der var så anderledes og fjernt fra deres hverdag. Det var meget imponerende,” siger Mathilde Nilsson, der er en af lederne i FDF Aarhus.  

Rekordstor interesse 
En af dem, der har rejst landet rundt for at klæde de mange børn og unge på, er 21-årige Jeppe Storbjerg Larsen, der som frivillig har været ude at rejse med Folkekirkens Nødhjælp.  Han håber, at hans indsats vil få ekstra mange på gaden på søndag. Selv planlægger han at samle ind i sin hjemby Silkeborg.   

”Jeg samler ind, fordi jeg har fundet ud af, hvor meget det batter. Set med danske øjne er det måske ikke mange penge, man kan samle ind på så kort tid. Men det kan hjælpe utroligt meget i et land som Nepal, hvor pengene er blevet til vandtanke og skoler – alt sammen noget, der er med til at styrke lokalsamfundet,” siger Jeppe Storbjerg Larsen. 

Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling har i år fokus på mennesker, der er ramt af krige, katastrofer og de voldsomme konsekvenser af klimaforandringerne. Emner, som optager mange børn og unge.  

“Børn og unge er vores fremtid, og der varmer og giver håb, at så mange unge mennesker interesserer sig og har lyst til at gøre en forskel. Det gælder både i forhold til klimakatastrofer, men også i forhold til krig, som vi ser det lige nu i Gaza og Ukraine, “ siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.