Regeringen sløjfer bredbåndspuljen i finanslovsudspillet

Anne Honoré Østergaard. Nordjysk folketingsmedlem (V).
Print Friendly, PDF & Email

Af MF Anne Honoré Østergaard (V), valgt i Nordjylland

Da regeringen præsenterede udspillet til finansloven for 2021, var en række vigtige områder nedprioriterede. Et af de områder, som er blevet sløjfet, er bredbåndspuljen, som socialdemokraterne længe har været meget kritiske over for. Venstre ærgrer sig meget over, at regeringen for andet år i træk lægger op til at  skrotte bredbåndspuljen.


Selvom Danmark er et lille land, er der fortsat store forskelle mellem de større og mindre byer, når det kommer til internetdækning. Bredbåndspujlen blev vedtaget for at sikre, at bredbåndsdækningen var den samme, uanset om man har adresse i Astrup, Aalborg, Arden eller Als.

Socialdemokraterne skaber ulighed og svigter tydeligt, når de nedprioriterer bredbåndspuljen, som ellers skulle sikre, at særligt yderområderne fik stærkere og bedre internetforbindelse.

Regeringens argumenter i forhold til næste års finanslov har været at bruge coronakrisen som undskyldning for de nedprioriteringer, der er foretaget i finanslovsudspillet. Under coronakrisen har danskerne, endnu mere end tidligere, været afhængige af at have en god bredbåndsdækning. Det har været vigtigt for at deltage i alt fra digital undervisning til digitale møder, og derfor er nedprioriteringen af bredbåndspuljen helt forkert.

Venstre vil fortsat prioritere bredbåndspujlen, fordi vi skal i mål med at sikre en bedre bredbåndsdækning i hele Danmark.

Ingen områder i Danmark skal have dårlig internetdækning.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn