Race for Oceans fortsætter sin rejse rundt om Danmarks kystlinje

Foto: Race for Oceans Stafetten 2022


Fra Skagen til Aarhus med Race for Oceans 

Den 29. juli 2022

-- annonce ---


Race for Oceans fortsætter sin rejse rundt langs Danmarks kystlinje, hvor turen går fra Skagen til Aarhus i perioden 1-13. august med det sigte at sætte endnu mere fokus på verdensmål 14 – livet i havet.

Denne gang foregår det med sejlskib, hvor vi stævner ud fra Skagen Lystbådehavn mandag d. 1 august. På turen vil vi i hver havn gå på jagt efter plastik pellets på ydersiden af molerne i hulrummene mellem stensætningerne, sætte en undervand-drone i vandet og kigge på livet under havet samt sejle på SUP rundt og samle havplast op, hvor det er muligt.

Signe Simonsen siger: “Siden 2019 har vi lavet Race for Oceans langs den jyske vestkyst, men nu er tiden til, at vi skal bevæge os videre og engagere endnu flere. Simpelthen fordi at vi oplever alt for få mennesker reelt er bekendt med omfanget af plastikforurening langs de danske kyster. Når vi viser vores deltagere, hvad en plastik pellets er (*råmateriale til at lave et produkt af plastik), så siger flere, at de troede, at det var et naturligt materiale som ex. en sten eller et frø. Da vi designede ruten fra Skagen til Aarhus i foråret, så vi desværre plastik pellets i flere havne langs ruten”.

Race for Oceans håber, at folk vil komme forbi og sige hej til dem i havnene og se med fra kajen, når undervandsdronen fanger livet under overfladen. Signe fortsætter: “ Vores aktiviteter er for alle med passion for havet – et fællesskab for de havelskende. Det føles tit som om at folk har glemt, at havets tilstand er essentielt for alt liv på jorden, så derfor er vi forpligtet til at forstå de udfordringer, som vores adfærd skaber”.

Praktisk information: her er en tentativ tidsplan over ruten fra Skagen til Aarhus, som dagligt opdateres på facebook:

Mandag 1. august – Skagen Lystbådehavn

Tirsdag 2. august – Ålbæk Havn

Onsdag 3. august – Hirsholm

Torsdag 4. august – Frederikshavn Marina

Fredag 5. august – Sæby Havn

Lørdag 6. august – Læsø, Østerby

Søndag 7. august – Bønnerup Havn

Mandag 8. august – Anholt

Tirsdag 9. august – Anholt

Onsdag 10. august – Grenå

Torsdag 11. august – Ebeltoft

Fredag 12. august – Egå

Lørdag 13. august – Aarhus Havn, SejlsportscenteretTuren er blevet til i samarbejde med X-Yachts, Navadan, BMW Danmark, Lunar og Destination Nord.

Om Race for Oceans: Race for Oceans Foundation er en almennyttig forening med base i Løkken. Vores formål er at sætte fokus på Verdensmål 14 – Livet i havet ved at skabe synergi mellem sport og videndeling i forbindelse med strandrensninger. Vores aktiviteter er for alle med passion for havet. Race for Oceans Stafetten fandt sted for første gang i 2019 som en 10 dages event på 456 km langs den jyske vestkyst. I 2020 modtog Race for Oceans Verdensmålsprisen, og i 2021 er Race for Oceans konceptet blevet udbredt til 40 lokationer på 6 kontinenter. Race for Oceans Stafetten i 2022 blev afholdt over 19 dage i maj og juni langs den jyske vestkyst. Som noget nyt for 2022 vil Race for Oceans fortsætte sin rejse i august måned fra Skagen til Aarhus.