Politisk ”kaninjagt” er gået ind.

Ole Stavad
Ole Stavad
Print Friendly, PDF & Email

Af Ole Stavad, (S) Tidligere MF og Minister Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst ole@stavad.dk

Den politiske ”kaninjagt” er gået ind – igen. Freden er forbi. Statsministeren og regeringen skal jages med alle midler. Senest med voldsomme påstande om at statsministeren talte usandt, da hun begrundede den delvise nedlukning af Danmark efter udbrud af Covid19. Det gjorde hun naturligvis ikke.


Nu er jagten så gået ind. Her betyder det så heller ikke længere noget, at regeringens svære beslutning med en delvis nedlukning af Danmark var rigtig – og med opbakning fra alle Folketingets partier.

Det er naturligvis oppositionens og mediernes rolle at holde regeringen til ilden. Det er både godt og nødvendigt. Så ingen kritik af det. Jeg tror bare ikke man forholder sig til, hvordan beslutninger træffes. Specielt i pressede og højspændte situationer. Her kan man finde en vis dokumentation i mails og notater i forarbejdet, men de afgørende diskussioner og beslutninger træffes, når man sidder omkring bordet. Den endelige og svære beslutning – når alle sten er vendt – tilkommer statsministeren. Sådan er det heldigvis i Danmark i modsætning til Sverige, hvor embedsmændene har en helt anden rolle.

Faglig direktør, professor Kåre Mølbak fra Statens Serums Institut har da også klart og tydeligt afkræftet mediernes forkerte påstande.

I stedet burde vi vist alle være glade for, at vi har en statsministeren, der lyttet til en bred kreds af rådgivere i stedet for at overlade alle beslutning til en enkelt direktør i Sundhedsstyrelsen, som vi har set i Sverige.

Hvor ville det være befriende, hvis både opposition og medier, ville afvente den evaluering, der allerede er sat i gang om forløbet af Covid19. Her får vi helt sikkert viden og erfaringer, som vil være nyttige, hvis vi igen rammes af ”noget ukendt”. Den viden har vi brug for. Man kan dog godt frygte, at medier og dele af oppositionen også vil bruge evalueringen til en fornyet ”kaninjagt” på statsministeren og regeringen.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn