Politiet slog til i anholdelsesaktion

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.


Efterforskere fra Berigelse Syd samt hundepatruljer ved Nordjyllands Politi slog sent i går aftes, den 30. august 2022 ved midnatstid, til i en politiaktion. Det skete på en virksomheds-adresse i Vesthimmerlands kommune, fordi man – korrekt – forventede et forestående indbrud dér.

En person blev anholdt i forbindelse med aktionen, der var en udløber af efterforskning i flere politikredse mod en mulig østeuropæisk tyvebande. Flere mistænkte er dog fortsat på fri fod; derfor fortsætter politiets intensive efterforskning i sagen.

-- annonce ---


Det var længere tids efterforskning – i samarbejde med politikredsene på Fyn og i Østjylland – der kulminerede med anholdelsen af en mistænkt mand i går ved midnatstid, lyder det fra lederen af efterforskningen, politikommissær Ulf Munch-Sørensen, der om aktionens forløb forklarer: 
 
”Vores efterforskningsskridt i sagen førte os i går konkret på sporet af, at der kunne være et snarligt indbrud på vej ude på en virksomhedsadresse i Vesthimmerland. Derfor var vi klar på stedet med både efterforskere og hundepatruljer. Og ganske rigtigt: Flere personer kom ved midnatstid til stedet i bil, hvorpå de – maskeret – gik i gang med bryde en port ind til virksomheden op. Det lykkedes dem at komme ind. Og så besluttede vi at slå til.”  

Tog flugten 

Det fik personerne til straks at flygte fra stedet i bilen, som politiet eftersatte. Bilen blev kortvarigt eftersat af en af politiets hundepatruljer, men bilen – en Golf – blev efterladt på nærliggende majsmark, hvorpå de mistænkte flygtede til fods.  
 
”Det lykkedes dog,” siger Ulf Munch Sørensen, ”for en hundepatrulje efter sporsøg at finde frem til en af gerningspersonerne. Han blev anholdt kl. 01.55.” 

Efterforskning fortsætter 

Politikommissæren er tilfreds med aktionen i går. 

”Vi fik anholdt en mistænkt i sagen, og de øvrige mistænkte er nu klar over, at politiet er på sagen og ånder dem i nakken, så det er min formodning, at deres ulovlige aktiviteter kraftigt begrænses i den kommende tid,” siger Ulf Munch Sørensen, der dog understreger, at politiets intensive efterforskning i sagen fortsætter: 

”Vi arbejder selvfølgelig, sammen med vores kolleger i andre politikredse, på at få pågrebet yderligere mistænkte, så vi kan få dem stillet til regnskab for deres kriminalitet” 
  
Den anholdte er en 23-årig mand fra Rumænien, og han er i dag kl. 1300 blevet fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg, hvor han er varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for indbrudskriminalitet.   

Del af større efterforskning

Anholdelsen skal som nævnt ses i sammenhæng med det samarbejde med politikredsene på Fyn og i Østjylland, hvor der i den seneste tid har været flere tilfælde af indbrud med ensartet fremgangsmåde fra gerningspersonernes side, f.eks. har man rekognosceret på gerningsstederne forud for indbruddene.

Flere virksomheder primært i industriområdet har været udsat for indbrud, og man har blandt andet stjålet parfume, it-udstyr og tøj, ligesom der også ved andre lejligheder er stjålet store mængder af metaller: kobber, messing, aluminium og bronze.  

Hold øje 

Selvom Nordjyllands Politi håber, at aktionen i går fører til en nedgang i lige denne indbrudskriminalitet, så opfordrer Ulf Munch Sørensen til, at man er opmærksom. 

”Ring straks til os på 114, hvis man f.eks. er i et område med større virksomheder, og man ser noget mistænkeligt; det kunne f.eks. være nogen, der ser ud som om, at de holder vagt – eller ’hænger ud’ i flere timer samme sted.”

Politikommissæren understreger, at man ved anden mistænkelig adfærd eller har andre observationer skal ringe til poliitet.

”Tøv ikke. Bare ring. Hellere en gang for meget end en for lidt,” lyder det fra politikommissæren.