Politiet: Digitale seksualforbrydelser – pas på dig selv

Foto: Kim Matthai Leland
Print Friendly, PDF & Email

Politiet: Digitale seksualforbrydelser – pas på dig selv

Anmeld seksuelle overgreb og forbrydelser, der er foregået på nettet. Læs her om information om, hvordan politiet kan hjælpe dig, hvis du er blevet udsat for en seksualforbrydelse. Du finder også information om, hvad digitale seksualforbrydelser er, og gode råd til, hvordan du kan passe på dig selv på nettet.

Det er strafbart at begå seksuelle forbrydelser – også digitalt. Du kan både anmelde det på politiets hjemmeside, telefonisk ved at ringe til politiets servicecenter på tlf.: 114, skriftligt og ved personligt fremmøde på en politistation. Du kan både anmelde på vegne af dig selv og andre.

Ring altid til alarmcentralen på tlf.: 112, hvis du har brug for akut udrykning.

Anmeld ulovlig deling eller seksuel hændelse

Anmeld, hvis nogen har delt billeder eller videoer af dig i en seksuel sammenhæng, uden du har givet lov til det. Eller hvis nogen har sendt dig billeder eller videoer uopfordret. Du kan også anmelde andre typer af online situationer af seksuel karakter, for eksempel hvis en voksen har forsøgt at lokke, afpresse eller overtale et barn til noget seksuelt online.

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale med børn

Anmeld, hvis du ser eller har kendskab til indhold på hjemmesider, sociale medier eller andre steder, som omtaler eller viser seksuelle overgreb på børn.