Politiet afholder øvelse

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email


Fra mandag d. 13. juni 2022 til og med torsdag d. 16. juni 2022 øver og træner reaktionspatruljen fra Nordjyllands Politi. Det betyder, at der i og omkring Aalborg samt Støvring vil være forskellige synlige øvelsesaktiviteter. Man kan altså tage det helt roligt, hvis man i de byer møder bevæbnet politi i gadebilledet de næste dage. 

Det fortæller lederen af reaktionspatruljen, politikommissær Lau Larsen, der også har ansvaret for afviklingen af øvelsen. 

Og i forbindelsen med de forskellige øvelsesaktiviteter vil borgerne altså kunne møde en hel del synligt – og kampklædt – politi, ligesom der vil være flere tilfælde af udrykningskørsel, og man kan muligvis høre skud med løs ammunition.  

”Vi håber på borgernes forståelse for de mindre gener, som øvelsen måtte give. Det er nemlig nødvendigt for os, at vi øver vores færdigheder og arbejdsmetoder i realistiske omgivelser. Det sikrer, at vi holder os skarpe, hvis det en dag skulle blive alvor,” siger politikommissær Lau Larsen.

Øvelsen starter efter planen omkring ved 14-tiden mandag d. 13. juni, og aktiviteterne hen over ugen kan godt fortsætte til ud på aftenen. Af hensyn til øvelsens realisme så kan de helt konkrete steder, hvor der øves, ikke oplyses på nuværende tidspunkt. 

”Det er en del af øvelsen, at politifolkene ikke ved, hvor og hvornår de skal indsættes. Det bidrager til læringen,” understreger Lau Larsen. 

Reaktionspatruljen er en almindelig beredskabspatrulje med særlig uddannelse og udstyr, der kan indsættes med kort varsel, hvis det er påkrævet med hurtig indgriben