Oplev forårsudstillingen 2022 ved Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter

Grafisk design af Eva Kylov. Foto: Privat

Efter en meget fin og velbesøgt påskeudstilling fortsætter Tranum Strandgård aktiviteterne med forårsudstillingen, der åbner med fernisering den 7. maj kl. 14. Her kan man opleve collager, skulpturer og grafisk design.

Udstillerne er i denne omgang:

-- annonce ---

Anne Straarup, som udstiller collager lavet på Tranum Strandgård under et ophold i december 2021. Papirstykker og tegninger indgår her i et fortællende samspil. Nogle af papirlapperne har været ”på lager” i over 40 år med deres særlige farver og patina, mens andre er fundet undervejs i bøger og hæfter. Efterfølgende er de malet med gouache og tegnet i blæk, og de er sammensat i drømmende lovprisninger af havet.

Collage af Anne Straarup. Foto: Privat

Astrid Helene Bjerg som er grafisk designer og selvlært billedkunstner. Hun blev for få år siden optaget af den digitale verden, hvor det skulle vise sig, at hun hurtigt fandt sin egen ”røde tråd” med indre kraft og begejstring.

Naturen er den store inspirationskilde med dens design, linjer og lys, udtrykt i abstrakt og forenklet grafisk form. Værkerne printes på eksklusivt akvarelpapir i et oplag på 20 stk., der er nummereret og signeret.

Grafisk design af Astrid Helene Bjerg. Foto: Privat

Eva Kylov som er billedkunstner med base i Skørping i Nordjylland. Hun er uddannet på Århus Kunstskole og Grafisk Skole og er desuden Mag. Art fra Aarhus Universitet. 

I Eva Kylovs billeder ses abstraktioner af genkendelige motiver som arkitektur og natur. Billederne drejer sig om forholdet mellem modsætninger som balance og kaos eller stabilitet og bevægelse. I billederne ses desuden en stærk interesse for lys og skygge samt strukturer og mønstrer, og ikke mindst farverne og deres nuancer i et blødt og lidt drømmende udtryk.  

Tove K. Krag, som er fra Løkken og udstiller skulpturer i Sydafrikansk drivtømmer og mangrovetræ. Naturen selv er både inspiration, passion og motivation til det kunstneriske udtryk. Træets fascinerende struktur – dets utrolige hårdhed og de smukke naturskabte former taler i sig selv til fantasien. 

Skulpturerne findes i mange nuancer lige fra rødlige/gyldne farver til helt mørk ibenholt. Skulpturerne er behandlet med rå linolie inden montering på udvalgte skandinaviske natursten.

Skulptur af Tove K. Krag. Foto: Privat

Flere af kunstnerne forventes at være til stede ved ferniseringen lørdag den 7. maj kl. 14-17.

Forårsudstillingen kan opleves til og med den 19. juni
Lørdage kl. 14-17
Søn- og helligdage kl. 11-17.