Ole Stavad: Propaganda for at hente alle IS-kvinder og deres børn til Danmark

Ole Stavad
Ole Stavad

Af Ole Stavad (S) Regionsrådsmedlem og formand for Udvalg for Regional Udvikling         Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst

Propaganda for at hente alle IS-kvinder og deres børn til Danmark

Indtrykket er, at en række medier nærmest fører propaganda for at tvinge regeringen til at hente IS-kvinder og deres børn til Danmark fra de frygtelige flygtningelejre, som de befinder sig i. For nogle medier, er indtrykket, at det mere handler om at bringe regeringen i vanskeligheder end at hjælpe børnene.

-- annonce ---


Det er en ulykkelig sag, som indeholder mange flere nuancer, end det som propaganda-journalistikken giver indtryk af.

Det handler om kvinder, der har fravalgt Danmark og har tilsluttede sig IS – og deres 19 børn, hvoraf over halvdelen iflg. undersøgelse af TV2 er født i konfliktområdet i Mellemøsten – og aldrig har været i Danmark.

Flere af kvinderne er ikke danske statsborgere eller har mistet deres danske statsborgerskab. De er iflg. TV2 statsborgere i Iran, Syrien, Marokko eller Holland.

Det er på alle måder frygteligt, at forældre har bragt deres børn i en så ulykkelig situation. Jeg synes også, at vi fra dansk side skal gøre vort bedste for at hjælpe især de børn, der er født og har en baggrund i Danmark. 

Derimod har jeg svært ved at forstå, at Danmark har nogen form for ansvar over for voksne mennesker, der har forladt Danmark for at bekæmpe Danmark og alle de værdier, der sikrer os et frit og godt liv. Den kamp risikerer vi at tabe, hvis vi er naive over for de kræfter, der styres af egoistiske og onde magtmennesker, der har opfundet en Gud, der kan legitimere deres ondskab.

Her er ikke brug for ensidig propaganda, men for reel vilje til løsninger, der også har respekt for danske værdier og interesser.

Deltag i debatten på Facebook:

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn