Nyt redningsudstyr testes på Blokhus Strand

Pressebillede
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune har indgået et samarbejde om test af et nyt redningsudstyr på Blokhus Strand. Formålet er at øge bade- og vandsikkerhed, hvor mennesker og vand mødes. 

Det nye redningsudstyr hedder LifeBoard, og er et nyt redningsudstyr, der er special designet til kystlivredning.


Blokhus Strand er udvalgt som teststrand, og tager som en af de første danske strande LifeBoard i brug til sommer fra 26. juni 2020 og frem til 19. august 2020.

Jammerbugt Kommune er også Vandsik­ker Kommune og arbejder allerede på at skabe fokus på vandsikkerhed. Kommunens mål er blandt andet at sikre de bedst mulige vand- og badeforhold for borgere, gæster og turister, så de får en god oplevelse på stranden. Her passer LifeBoard godt ind i forhold til at skabe fokus på en helt ny redningskultur på kysten, hvor badegæster som civile reddere kan være med til at standse ulykker i tide.

Alternativ til klassisk redningskrans
Sammenlignet med de klassiske redningskranse, er LifeBoards surfboard­lignende design lettere for badegæster at anvende. Oftest er civile badegæster tættest på badeulyk­ker, og med et LifeBoard er det muligt at nå frem til den nødstedte dobbelt så hurtigt, som hvis man brugte den klassiske redningskrans. 

Jammerbugt Kommune tester dette nye initiativ til vandsikkerhed på Blokhus Strand som et nyt offentligt red­ningsudstyr på stranden. Formålet er at skabe øget tryghed og sikkerhed for strand- og badegæster. Tryg­Fondens Kystlivredning og deres livreddere er ikke en del af denne test.