Genstart med sejr på udebane

Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt FC hev lørdag tre point med hjem fra Rødovre og hoppede to pladser op i tabellen efter en 3-1 sejr over Boldklubben Avarta.

Det var ikke mange træninger holdene havde i benene inden lørdagens længeventede genstart af 2. division. Derfor var det også med en række ubekendte faktorer, at Jammerbugt FC tog turen til Sjælland. Men de skulle ikke bruge lang tid på at bekræfte, at skarpheden var på plads.

Efter blot 11 minutters forårsfodbold, sendte Morten U. Thomsen nemlig bolden i nettet. Mads Larsen, kom i et godt overlap på venstre kanten, hvor Bardhec Bytyqi flot fandt venstrebacken, som fra baglinjen sendte bolden fladt ind foran mål. Her dukkede angriber UT op og prikkede ubesværet bolden ind til Jammerbugt FC føring.

Trods strid modvind i de første 45 minutter viste Jammerbugt FC gode takter, både offensivt og defensiv. Mod 1. halvlegs slutning kom værterne dog bedre med, og med vinden i ryggen fik de overtaget de sidste 15 minutter inden pausen. Det udnyttede Boldklubben Avarta til at bringe balance i regnskabet kort før pausefløjtet, da Jammerbugt FC ikke fik clearet et hjørnespark. En løs bold blev fra tæt hold sendt i mål til 1-1.

I 2. halvleg genfandt Jammerbugt FC overtaget og det brugte holdet til at sikre sig sejren med to scoringer. Først efter knap en times spil. Et nyt hjørnespark, denne gang til Jammerbugt FC, og denne gang fik hjemmeholdet ikke clearet. I stedet fik de en tå på indlægget og ved bagerste stolpe drejet bolden i eget mål.

Godt 10 minutter senere slog Jammerbugt FC sejren fast. Indskiftede Max Møller skulle ikke brug lang tid på at gøre en forskel. Hurtig i opfattelse og hurtig på fødderne stjal han bolden, afdriblede målmanden og fandt en fri Christian Rye i feltet. Anføren scorede sikkert og så var Jammerbugt FC på vej hjem med alle tre point.

Stillingen holdt kampen ud og Jammerbugt FC fik en velfortjent sejr i den første af seks kampe i forårets oprykningsspil. Sejren betød endda at de blå hoppede fra en placering som 12’er til 10’er i tabellen.

– Generelt leverede vi en rigtig stærk præstation. De havde momentum de sidste 15 minutter af 1. halvleg, men vi giver dybest set ikke chancer væk, trods en strid modvind. Vi kommer foran, men laver så en fejl ved hjørnesparket, hvor de scorer, forklarer cheftræner Bo Zinck og fortsætter.

– Efter pausen får vi vinden i ryggen og vi får lagt et højt tryk på dem og slår deres spil i stykker. Vi gør det godt på den fysiske del og på omstillingsspillet. Så vi spiller kampen, som en udekamp skal spilles på dette niveau. Vi forsvarer godt og giver ikke meget væk. Samtidig er vi skarpe fremad banen. Over hele linjen præsteres der og vores indskiftere gør det også godt. Stor ros til spillerne. Alt i alt en fantastisk start.

Boldklubben Avarta – Jammerbugt FC: 1-3 (1-1)
11’ 0-1 Morten U. Thomsen, Jammerbugt FC
41’ 1-1 Emil Thomsen, Boldklubben Avarta
58’ 1-2 Andreas Horsebø (Selvmål)
69’ 1-3 Christian Rye, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Glenn Rask (Michael Stokbro), Simon Jensen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen (Sebastian Mourie) – Bardhec Bytyqi (Max Møller), Christian Rye, Zander Hyltoft, Sead Gavranovic (Ander Jensen) – Viktor Ahlmann (Søren V. Pedersen), Morten U. Thomsen. Ubenyttede udskiftere: Omar Loubani, Tobias Thorhauge.