Nye regler regulerer nordjysk natteliv

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

Restaurationer og værtshuse i Nordjyllands Politikreds kan nu holde længere åbent. Samtidig opfordrer politiet også til, at man viser hensyn til sine omgivelser, hvis man holder festen derhjemme eller udenfor.

Det er en ny fase af corona-epidemien, vi er trådt ind i, og en del af genåbningens fase fire omfatter restaurationer og værtshuse, der nu kan holde åbent frem til kl. 02.00, dog under forudsætning af at de ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00. 


Politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen, fortæller, at borgerne i denne weekend og de kommende weekender som altid, når man færdes i nattelivet, vil kunne møde uniformerede politipatruljer.    

”Vores patruljer vil være synlige i nattelivet for at sikre ro og orden. Og hører vi om steder, hvor de nye regler ikke efterleves, så vil vore patruljer opsøge det pågældende sted og undersøge det nærmere,” siger Anne Marie Roum Svendsen, der tilføjer, at politiets udgangspunkt er dialog med restauratører og gæster i nattelivet.    

”Det handler om at blive ved med at huske på, at coronaen stadig er iblandt os, og ved især at holde afstand og undgå store forsamlinger,” understreger politidirektøren.  

Politidirektør: ”Vis hensyn, når du holder fest”

I løbet af sommermånederne juni, juli og august er der i Nordjyllands Politi indtil i dag registreret over 900 tilfælde af ”musik til ulempe” – mod kun 300 tilfælde i samme periode året før. 

En tredobling af antallet af anmeldelser hen over sommeren om musik til ulempe i Nordjyllands Politikreds, fortrinsvis i de større byer, får også politidirektør i Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen, til at rette en direkte opfordring til nordjyderne her op til weekenden: 

”Husk at vise hensyn til naboer og omgivelser, når du holder fest. Hvis du holder festen hjemme, så hold vinduer og døre lukket, også selvom det er varmt. Bliver det vejr til udendørs festligheder, og skal du og mødes med vennerne – så overvej at lade soundboxen blive hjemme.”

Politidirektøren fortæller, at Nordjyllands Politis beredskab har haft særlig travlt med at rykke ud til de mange anmeldelser om musik til ulempe. 

”Dem tager vi selvfølgelig alvorligt. Vores erfaringer har dog været, at når vi har henvendt os et sted, hvor der har været spillet høj musik, så har de pågældende været imødekomne over for anvisningerne fra vores patruljer og har dæmpet sig.”    

Kun ganske få gange det været nødvendigt for politiet at tage musikanlæg eller lignende med for at dæmpe støjen. 

”Men det kan selvfølgelig blive nødvendigt at gøre det i videre omfang, hvis der skulle være nogen, som ikke kan finde ud af skrue ned,” siger politidirektøren, der slutteligt pointerer, at dialog med borgerne fortsat er politiets udgangspunkt.