ForsideBlokhusNye rammer på vej for sommerhusområde ved Blokhus

Nye rammer på vej for sommerhusområde ved Blokhus

Nye rammer på vej for sommerhusområde ved Blokhus

Godkendelse af at Forslag til Kommuneplantillæg nr. 17 og Forslag til Lokalplan 19-027, Sommerhusområde, Paa Bakken mv., Blokhus sendes i offentlig høring i 8 uger. Sådan lyder punktet som Teknik og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune vil behandle på udvalgets møde den 2. december 2024.

Sagsbeskrivelse
Forslag til Lokalplan 19-027 er udarbejdet med det formål at skabe et opdateret plangrundlag for et bynært sommerhusområde i Blokhus.

Lokalplanområdet og lokalplanens indhold

Lokalplanområdet er i dag omfattet af Byplanvedtægt 1, der blev vedtaget i 1953. Lokalplanområdet har et areal på ca. 9,5 ha, og er beliggende i udkanten af Blokhus By omkranset af både sommerhusområde, byzone og landzone. Nord for lokalplanområdet ligger et større sammenhængende sommerhusområde, og på tværs af lokalplanområdet i den nordlige del løber kommunevejen, Aalborgvej, der forbinder Hune og Blokhus. Vest for lokalplanområdet ligger Møllevej og boligområde med både rækkehuse og fritliggende enfamilieshuse. Øst for lokalplanområdet er Lokalplan 19-026 for en del af den tidligere campingplads vedtaget, som muliggør opførelse af hotel/ferielejligheder og mindre sommerhusgrunde. Syd for lokalplanområdet ligger Ferren og Ferren Syd, der er et fuldt etableret boligområde, som rummer rækkehuse og fritliggende enfamiliehuse.

Lokalplanen har til formål at skabe et bynært sommerhusområde med mindre grunde og mere bebyggelse. Området er i dag præget af mindre grunde, og derfor åbner lokalplanen op for muligheden for at udstykke med en mindste grundstørrelse på 700 m2. Der fastsættes en maksimal bebyggelsesprocent på 20 for både delområde I og II. Der må maksimalt opføres ét sommerhus med et samlet boligareal på 180 m2 samt garage, carport, udhus, overdækning og drivhus på maksimalt 50 m2. Med henblik på at sikre, at der selv på små grunde kan bebygges hensigtsmæssigt, må der altid opføres maksimalt 100 m2 bebygget areal, selvom bebyggelsesprocenten overskrides.

Delområder

Lokalplanområdet er inddelt i delområde I og II.

– Delområde I omfatter ejendomme, der ligger mod Aalborgvej

– Delområde II omfatter de resterende ejendomme i den centrale og sydlige del af lokalplanområdet, Paa Bakken, Ved Granerne mv.

De bebyggelsesregulerende bestemmelser er i hovedtræk tilsvarende for delområde I og II med undtagelse af facade- og tagbeklædning:

I delområde I, hvor ejendommene støder op mod Aalborgvej, er der to muligheder:

– Ydervægge skal fremstå som pudsede eller vandskurede og males eller kalkes hvide og tagbeklædning skal udføres med matte, røde, gennemfarvede tagsten eller matte røde teglsten

eller

– Ydervægge skal beklædes med træ og tagbeklædning skal udføres i et materiale, der ikke er blankt eller reflekterende.

Hensigten med ovenstående er at skabe en sammenhængende indgang til Blokhus By, hvor der ligeledes eksisterer hvide facader og røde tage.

I delområde II skal ydervægge fremstå beklædt med træ og tagbeklædning skal udføres i et materiale, der ikke er blankt eller reflekterende.

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 17

Størstedelen af lokalplanområdet ligger inden for Kommuneplanens rammeområde 19.S3, Paa Bakken, Ved Granerne m.fl., mens ejendommene på den nordlige side af Aalborgvej er omfattet af Kommuneplanens rammeområde 19.S2, Blokhus Nord. Plantørensvej er omfattet af Kommuneplanramme 19.S10, Sommerhusområde, Plantørensvej, Blokhus, der fungerer som vejadgang til Lokalplan 19-026. Kommuneplanramme 19.S3 fastslår bl.a. en bebyggelsesprocent på 15, en maksimal bygningshøjde på 6,5 meter og en minimumsgrundstørrelse på 1200 m2. Kommuneplanramme 19.S2 fastslår bl.a. en bebyggelsesprocent på 15 og en maksimal bygningshøjde på 5,0 meter.

Lokalplan 19-027 er ikke i overensstemmelse med ovennævnte rammebestemmelser, og der er derfor udarbejdet et forslag til Kommuneplantillæg, som sikrer, at der er den nødvendige overensstemmelse mellem lokalplanen og Kommuneplanen. Kommuneplantillægget fastslår bl.a. en bebyggelsesprocent på 20, en maksimal bygningshøjde på 5,0 meter og en minimumsgrundstørrelse på 700 m2.

Miljøvurdering

Jammerbugt Kommune har foretaget en screening af lokalplanen i forhold til kriterierne angivet i lovens bilag 3. Kommunen har herefter vurderet, at lokalplanen ikke er omfattet af kravet om at udarbejde en miljøvurdering, da planen ikke må antages at få væsentlig indvirkning på miljøet, jf. § 8, stk. 2 og § 10.

Der er ved afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering lagt vægt på, at:

• der er tale om at opdatere de bebyggelsesregulerende bestemmelser for et allerede eksisterende sommerhusområde.

• påvirkningen af grønne områder og beplantninger, dyre- og planteliv samt biologisk mangfoldighed og naturbeskyttelses interesser i forbindelse med eventuelle anlægsarbejder er lokal samt kortvarig, og det vurderes ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet,

• de arkæologiske interesser varetages i henhold til Museumslovens bestemmelser, og

• området ikke er omfattet af lovmæssige bindinger, der påvirkes af virkeliggørelsen af planens indhold.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport vil blive offentliggjort samtidigt med forslag til kommuneplantillægget og forslag til lokalplanen. Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet.

Tidsplan
Forventet tidsplan for Kommuneplantillæg nr. 17 og Lokalplan 19-027
Forslag:
Teknik- og Miljøudvalget: 2. december 2024
Økonomiudvalget: 11. december 2024
Kommunalbestyrelsen: 19. december 2024

Forslag til kommuneplantillægget og forslag til lokalplanen udsendes i 8 ugers høring primo januar 2025.

Endelig vedtagelse:
Teknik- og Miljøudvalget: 31. marts 2025
Økonomiudvalget: 9. april 2025
Kommunalbestyrelsen: 24. april 2025

Den endelige vedtagelse af kommuneplantillægget og lokalplanen offentliggøres i ugerne umiddelbart herefter.

Retsgrundlag
Planloven – Bekendtgørelse af lov om planlægning, LBKG nr. 572af 29/05/2024.

Miljøvurderingsloven – Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), LBKG nr. 3 af 07/03/2023.

Budgetmæssige konsekvenser
Ikke relevant

Høring/borger- og brugerinvolvering
Forslag til Kommuneplantillæg nr. 17 og Forslag til Lokalplan 19-027 skal sendes i offentlig høring i 8 uger.

Afgørelsen om, at der ikke skal udarbejdes en miljørvurdering iht. Miljøvurderingsloven, kan inden 4 uger fra offentliggørelsen påklages til Planklagenævnet.

Indstilling: Vækst- og Udviklingsforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Kommunalbestyrelsen at godkende, at Forslag til Kommuneplantillæg nr. 17 og Forslag til Lokalplan 24-010 sendes i offentlig høring i 8 uger.

Bilag
Screening for miljøvurdering – Kommuneplantillæg nr. 17 og Lokalplan 19-027
Forslag til Kommuneplantillæg nr. 17
Dagsordenkort
Forslag til Lokalplan 19-027

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER