Ny cykelsti mellem Saltum og Fårup

Saltum
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune indvier ny cykelsti mellem Saltum og Fårup. Der er lørdag 15. juni kl. 10.00 ved Saltum byskilt på Faarupvej. Alle er velkomne til at deltage i indvielsen.

Jammerbugt Kommune inviterer alle interesserede til indvielsen og håber, at mange vil hoppe på cyklen og deltage. Efter et par ord klipper formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jens Christian Golding, den røde snor og indvier dermed officielt cykelstien.

Fårup Sommerlands søde maskotter, Egern og Pindsvin, deltager i indvielsen, og står klar til at hilse på alle børn og barnlige sjæle.

Mere sikkert at tage cyklen

Den nye cykelsti ligger i hjertet af turistdestination Blokhus. I en radius på fem km fra rundkørslen ved Fårup Sommerland, ligger et af Danmarks største feriesteder med over én mio. årlige overnatninger. En stor del af turisterne færdes i området, hvor cykelstien er etableret.

Fårup Sommerland har alene ca. 600.000 besøgende gæster årligt, og derfor er der naturligvis et væsentligt trafikpres på strækningen med både biler og cykler.

Cykelstien mellem Saltum og Fårup gør det nemmere og mere sikkert for turister og fastboende i hele området at tage cyklen rundt til de forskellige aktiviteter og til Saltum by.

Saltum har cirka 700 borgere, og cykelstien betyder derfor også større sikkerhed blandt borgere og skolebørn til Saltum Skole.

Det nye stykke cykelsti betyder, at der nu er et sammenhængende stinet fra Blokhus til Saltum via Fårup Sommerland.

Jammerbugt Kommune forventer, at cyklismen på strækningen vil øges med 25 procent generelt og op mod 100 procent i sommerhalvåret.