Nordsø Festival holder 30-års jubilæum

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

I år er det 30. gang at Blokhus får besøg af de festlige norske tamburkorps, i forbindelse med Nordsø Festivalen – og det skal fejres. Hele 23 korps fra Norge vil deltage i den store festival, som bliver afviklet fra den 22.-26. juni i og omkring Blokhus.

Norske festivalchef, Knud H. Rasmussen og Euro Tourist har i samarbejde med VisitJammerbugt og Erhvervsforeningen Destination Blokhus arrangeret året program, som er spækket med spændende aktiviteter. 832 personer inkl. hjælpere fra Norge, kommer og spiller gaderne op.

De norske korps kommer til at spille forskellige koncerter på Blokhus Torv i perioden de gæster byen, så der er rig mulighed for at høre de dygtige tamburspillere. Søndag den 23. juni til Sankt Hans, vil en musikalsk march foregå fra Blokhus Torv og ned på stranden. Alle der har lyst til at marchere med, er velkomne til det. Marchen afsluttes med en minikoncert nede på stranden.

Derudover vil der være masser af underholdning tirsdag den 25. juni, hvor der er præmiere på det nye stykke musik ”Blokhus March” som spilles af alle korpsene. Cykel Raber kommer forbi med hans imponerende BMX-show og Vækstchef Anders Stryhn kommer og holder afskedstale på vegne af Jammerbugt Kommune.

Den norske festivalchef Knud H. Rasmussen har været en del af festivalen fra start og kan nu dele sin passion med sin familie, som også er en del af arrangørerne. Dette familieforetagende har lokalt jubilæum og der er lagt op til nogle dage med god stemning.