Nu behøver du ikke kigge så langt efter bussen i Jammerbugt Kommune

Modelbillede Foto: Nordjyllands Trafikselskab.
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune er gået sammen med Region Nordjylland, Morsø, Thisted og Vesthimmerlands Kommune om at investere 16 millioner kroner i den kollektive bustrafik. Det betyder 280 ekstra busafgange om ugen i det nordjyske, og især weekender og aftener får flere afgange.

Mandag 12. august markerede Jammerbugt Kommune og NT ved et arrangement i Blokhus, at der nu er flere busafgange i kommunen. Regionen og de fire kommuner: Morsø, Thisted, Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner er gået sammen om at styrke den kollektive trafik i projekt ”Det Nordjyske Hovednet”.

”At komme let fra A til B er en forudsætning for vækst og trivsel. Trivsel for den enkelte og vækst og trivsel for samfundet. Derfor kommer opgraderingen af den kollektive trafik ikke kun kommunens borgere til gode. Den vil også have en afsmittende effekt på lokalsamfundet og virksomhederne”, fortæller Mogens Christen Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

For borgere til og fra Jammerbugt Kommune betyder udvidelsen, at strækningen Aalborg-Pandrup og strækningen Aalborg-Thisted får flere afgange. På ruten Aalborg-Pandrup kommer en hyppigere betjening i weekenderne – også uden for turistsæsonen. Mens det mellem Aalborg og Thisted er om aftenen og i weekenderne, der kommer til at køre flere busser.

Buslinje 12 udvides også

Ud over de ekstra afgange under projekt ”Det Nordjyske Hovednet”, har Jammerbugt Kommune besluttet også at udvide kørslen på buslinje 12, der kører Aabybro-Biersted-Nørhalne-Aalborg t/r.  Den udvidede kørsel på linje 12 betyder, at der også kommer timedrift om søndagen, og dermed dobbelt så mange busser på søndage som hidtil.

Projekt ”Det Nordjyske Hovednet” kører tre år frem. De ekstra afgange betyder fleksibilitet for masser af mennesker, når de skal til og fra arbejde, ud at spise, være kulturelle, shoppe, besøge familie og venner, til læge eller noget helt syvende.