Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Aabybro

I varmepumpen møder jordvarmen eller luften et kølemiddel med et lavt kogepunkt, og kølemidlet fordamper, hvorefter dampen komprimeres, og der dannes varm gas, som føres videre til kondensatoren – og varmen afgives til boligen eller varmeanlægget.
Print Friendly, PDF & Email

Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Aabybro

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Aabybro giver sine bedste råd. 

Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Jammerbugt Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

Fjernvarme eller ej

Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid.

– Før man kan søge varmepumpepuljen, skal man undersøge, om boligen er i et område, der er udlagt til fjernvarme, eller hvor der kommer fjernvarme på sigt. Det skal tjekkes for den pågældende adresse, da det kan variere i samme kommune eller endda på samme gade, siger Søren Bisgaard Jakobsen, der er BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad Aabybro – Ny-Bro VVS & Ventilation.

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. Foto: PR.

Billigere at skifte om sommeren

Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge Søren Bisgaard Jakobsen kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem.

– Selvom det nok er de færreste, der går og tænker på varmeregningerne her i sommeren, kan det være fornuftigt at lave skiftet nu. Når det er blevet vinter, kan det blive nødvendigt at sætte en midlertidig varmeløsning op under installationen. Det er ikke bare besværligt, men også dyrere for forbrugerne, siger Søren Bisgaard Jakobsen og tilføjer:

– Varmepumper kan fungere med flere former for varmesystemer. Men uanset hvad man ønsker at skifte til eller overvejer at skifte til, anbefaler vi altid en gennemgang af hele boligen. Der kan være mange ting, der spiller ind i forhold til at få en løsning, der udnytter varmen optimalt og skaber en god og sund varmeøkonomi.

Sådan søger du

Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn