Nu åbner pulje til boost af crowdfunding efter corona

Simon Kollerup
Arkivfoto: Erhvervsminister Simon Kollerup på besøg hos iværksættere.
Print Friendly, PDF & Email

Fra i dag kan danske crowdfunding-platforme søge om hjælp fra en pulje, som Folketingets partier har sat af til at styrke kendskabet til crowdfunding oven på corona-krisen.

Danske virksomheder er hårdt ramt af corona-krisen, og mange har ikke mulighed for at drive virksomheder på den måde, de gjorde, før pandemien ramte landet.


Derfor besluttede alle Folketingets partier i foråret som led i aftalen om hjælpepakker til danske virksomheder og lønmodtagere fra den 18. april at gøre noget for crowdfunding-miljøet i Danmark.

I dag er der derfor åbnet en pulje på 10 mio. kr., hvor danske crowdfunding-virksomheder kan søge om støtte. Det skal gøre det lettere for mindre danske virksomheder at rejse midler via crowdfunding.

”Corona-krisen har gjort det svært for alle erhvervsdrivende at tjene til dagen og vejen på den måde, de normalt gør. Det har særligt ramt de mindre virksomheder og iværksætterne med de kreative idéer, der måske er i opstartsfasen og ikke har samme base at falde tilbage på, når tingene pludselig vakler. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan give en hjælpende hånd til at sætte skub i andre former for finansiering som crowdfunding. På den måde kan danskerne give sit bidrag til at holde en virksomhed oven vande lige nu,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Puljen skal gøre det lettere at rejse donationer via crownfunding i en svær tid for dansk erhvervsliv.

”Corona-krisen sætter sine voldsomme spor i dansk erhvervsliv. Virksomheder – store som små, iværksættere, start-ups og mange flere kæmper hver i sær dagligt for overlevelse og må tænke nyt for at kunne drive deres forretninger og idéer videre i en svær tid. Derfor er vi meget glade for i dag at kunne lancere en ny pulje til crowdfunding, der skal gøre det lettere at rejse donationer og rewardbaserede bidrag via crowdfunding. Med det her tiltag åbner vi helt konkret en pulje på 10 mio. kr., som danske crowdfunding-virksomheder kan søge om til at udbrede kendskabet til den form for finansiering. Det skal i sidste ende hjælpe danske virksomheder til lettere at kunne skaffe crowdfunding,” siger Katrine Robsøe, erhvervsordfører for Radikale Venstre.

Marked for crowdfunding i Danmark

Danske virksomheder kan ansøge om puljen hos Erhvervsstyrelsen frem til den 16.november kl. 10:00, og de vil få svar på ansøgningen i december.

Det glæder Dansk Crowdfunding Forening, som mener, puljen vil være med til at sætte yderligere fokus på crowdfunding, og alle de afledte positive effekter af, at have et velfungerende dansk crowdfunding marked.

”Efter 10 års arbejde er vi endelig der, hvor et samlet Folketing og den nuværende regering blåstempler crowdfunding, som værende en afgørende faktor for udviklingen af vores erhvervsliv – lokalt, som nationalt. At komme på finansloven er et vigtigt skridt, og det vil jeg på vegne af vores mere end 1500 private og virksomheds medlemmer, gerne sige tak for. Med crowdfundingpuljen i ryggen kan virksomheder og iværksættere levere resultaterne,” siger Michael Eis, formand for Dansk Crowdfunding Forening.