Nørhalne tiltrækker (også) seniorerne

Maja Leismann (tv) og Lea Frellsen er begge tilflyttere i Nørhalne og nyder hinandens selskab.
Print Friendly, PDF & Email

Nørhalne tiltrækker (også) seniorerne

Her er ro, tryghed og et særligt fællesskab, er tilflytterne Maja (68) og Lea (59) enige om.

Nørhalne er en by i stor udvikling, der tiltrækker mange unge børnefamilier. Men det er ikke kun børnefamilierne, der flytter til byen. Bosætningskonsulenten i Jammerbugt Kommune har besøgt 

Maja Leismann (68) og Lea Frellsen (59), der begge er flyttet til Nørhalne for at nyde deres pensionisttilværelse. De har lært hinanden at kende igennem deres frivillige virke i byen.

Højt til himlen og en dejlig ro

Maja havde boet i Aalborg i mange år, da hun begyndte at nærme sig pensionsalderen.

”Jeg boede og arbejdede i Aalborg, men jeg vidste, at jeg ville nyde min pensionisttilværelse i en mindre by i nærheden af Aalborg med mere plads omkring mig, højt til himlen og naturen i min baghave”, fortæller hun.

Maja søgte boliger i området omkring storbyen og havde egentlig ikke planer om at skulle bygge sit eget hus. Men planerne ændrede sig, da hun fandt den helt perfekte byggegrund i Nørhalne.

”Min grund ligger lige i udkanten af byen med udsigt til grønne træer. Det er simpelthen så skønt”, fortæller hun.

”Jeg færdes utrolig meget ude i naturen, og nu er jeg tæt på det hele. Jeg tager for eksempel ofte til stranden ved Ejstrup, til Hammer Bakker eller i Lundby Krat”, tilføjer hun. ”Samtidig er her ingen støj fra naboer og trafik eller andet. Det er bare så dejligt”.

Maja Leismann (tv) fandt den perfekte grund i Nørhalne – i udkanten af byen med grøn udsigt.

Foreningslivet som en indgang til fællesskabet

Da Maja havde boet i Nørhalne i et stykke tid, introducerede en af naboerne hende til foreningslivet, hvor de manglede en frivillig til at stå i cafeteriet i hallen. Herigennem har hun fået et netværk i byen og er blevet en del af fællesskabet. Hun har blandt andet mødt Lea, der ud over at være frivillig i cafeteriet også hjælper til det store årlige Nørhalne Cup, som byen er kendt for.  

”Det er en rigtig god måde at møde nye mennesker på, når man kommer udefra og ikke har det store netværk i byen”, fortæller Lea.

Hun flyttede fra Aalborg til Nørhalne sidste år for at komme tættere på sin datter, svigersøn og børnebørn.

”Jeg er vokset op i Aalborg, men der får du ikke det tætte fællesskab på samme måde, selvom du bor der i mange år”, tilføjer hun.

Maja, der ingen tilknytning eller kendskab havde til Nørhalne, da hun flyttede hertil, følte ligeledes, at hun blev mødt med stor åbenhed.

”Man bliver hurtigt en del af fællesskabet i foreningerne, uanset om man er udøvende eller frivillig. Det betyder enormt meget”, fortæller hun. 

Lea Frellsen (tv) og Maja Leismann lægger begge en indsats som frivillige i cafeteriaet i hallen og hjælper til ved det store årlige Nørhalne Cup.

Vi passer på hinanden

Den seneste tryghedsundersøgelse placerer Jammerbugten helt i top og 94 procent af borgerne i kommunen føler sig generelt trygge i deres nabolag. Netop trygheden mærker Maja og Lea også tydeligt i Nørhalne.

Lea, der bor i et rækkehus, fortæller for eksempel. om sit tætte forhold til naboerne.

”Vi hejser eksempelvis flaget på hinandens fødselsdage og vi passer på hinanden”, fortæller hun.

”Min nabo og jeg har en aftale om, at vi banker tre gange på væggen, hvis vi har brug for hjælp. Og det virker, for jeg oplevede en dag, hvor jeg var ved at banke et billede op på væggen, at naboen kom løbende”, griner hun og tilføjer.

Tæt på Aalborg

Indtil Maja gik på pension, pendlede hun til Aalborg hver dag. Men afstanden til storbyen er så lille, at det ikke var et problem. Heller ikke i dag, når hun af og til tager turen for f.eks. at opleve storbyens kulturelle tilbud.

”Der er ikke længere til Aalborg, end at jeg kan dyrke al den kultur, jeg har lyst til”, fortæller Maja.

”Jeg kan cykle til Aalborg på min elcykel, når jeg har lyst. Og når jeg ikke kan det eller køre bil længere, er der kun 10 minutter hen til bussen” tilføjer hun. Lea nikker samtykkende. 

Mens de nyder deres kaffe og udsigten til Majas have, kan de hurtigt blive enige om, at Nørhalne var det helt rigtige valg for dem begge.

”Jeg har til fulde fået det, jeg søgte her i Nørhalne og er generelt meget glad for, at det blev her, jeg valgte at tilbringe min pensionisttilværelse. Jeg bliver her lige så længe, jeg kan”, konkluderer Maja.

”Jeg kan heller ikke se, hvorfor jeg skulle flytte nogen steder”, tilføjer Lea med et smil.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn