Netbank svindlere holder ikke sommerferie

Netbank ARKIVBILLEDE
Print Friendly, PDF & Email

Bankkunder franarres i stigende omgang store beløb af svindlere, som fupper sig til at bryde ind i folks netbank. Netsvindlerne har især ældre medborgere i søgekornet.

Sommerferie betyder afslapning i hængekøjen og oplevelser ude i naturen. Rigtig mange danskere holder denne sommerferie hjemme. Det har medført, hvad Danmarks Statistik kalder et dramatisk fald i antallet af indbrud i danskernes boliger.


Men de digitale indbrudstyve holder desværre ikke ferie. Hen over sommerferien har antallet af indbrud og forsøg på svindel i netbanken været større end før.

  • Vi kan se et mønster i den digitale svindel. Det er særligt netbank kunder over 70 år, svindlerne går efter. Allerede inden sommerferien skrev vi derfor til kunderne med et tilbud om, at de selv kunne bestemme en lavere grænse for, hvor meget man kan overføre digitalt via netbanken, for at sikre mod større tab, siger bankdirektør Bjarne Larsen fra Sydbank.

    Rigtig mange kunder har taget imod tilbuddet om en lavere grænse for digitale overførsler. Det glæder vi os over, men det er ikke nok, forklarer bankdirektøren. Man må ikke glemme det allervigtigste råd.
  • Når det kommer til at beskytte sig mod svindel i netbanken, er det vigtigt at huske på, at man aldrig nogensinde må udlevere sine NemID oplysninger til nogen som helst. Ikke til Skat, ikke til Nets, ikke til banken. Vi vil aldrig bede om de oplysninger. Følger man det råd, så kan man ikke blive svindlet, så enkelt er det, understreger Bjarne Larsen.

Han opfordrer samtidig til, at har man forældre på over 70, så er det en god ide at tale med dem om, at de – uanset hvem der måtte kontakte dem – aldrig må udlevere personlige informationer, passwords eller oplysninger fra NemID. Det er kun svindlere, som kan finde på at bede om sådanne informationer.