Naturnationalpark Han Herred

Suzanne Zimmer
Susanne Zimmer og Mogens Gade
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune og Susanne Zimmer fra partiet Frie Grønne er i øjeblikket i dialog om den fælles ambition om at få etableret en Naturnationalpark Han Herred i Jammerbugt Kommune.

Et projekt som kommunalbestyrelsen ved dette års budgetlægning har bakket op med økonomi og med mulig formidling fra det tidligere asylcenter i Tranum.


”Han Herred har et oplagt naturareal til formålet med mange naturperler og et stort statsligt ejet areal, og Jammerbugt Kommunes forhenværende asylcenter vil kunne bruges som formidlingscenter, hvor borgerne kan opnå endnu mere kendskab til naturen – og ikke mindst hvordan vi passer på naturen”, fortæller Susanne Zimmer. 

Susanne Zimmer fremsætter et beslutningsforslag i Folketinget om at få etableret Naturnationalpark Han Herred. Det forventes, at beslutningsforslaget kommer i 1. behandling i Folketinget inden jul. 

”For Jammerbugt Kommune har det været et ønske gennem længere tid at få etableret Naturnationalpark Han Herred. Vi står med et unikt areal til vildere natur, hvor vi kan efterstræbe vores strategi om at benytte og beskytte naturen. Vi har afsat 2 millioner i budgettet hen over de næste fire år netop til dette formål,” siger borgmester Mogens Christen Gade.

Der har været et godt forarbejde til beslutningsforslaget – med opbakning lokalt og fra interessenter som foreningslivet og Naturstyrelsen.