Merete Fuglsang Hansen: Nej tak til besparelser i det yderste led ved vores børn, unge, ledige og ældre

Merete Fuglsang Hansen - Lokallisten Jammerbugt
Merete Fuglsang Hansen - Lokallisten Jammerbugt
Print Friendly, PDF & Email

Nej tak til besparelser i det yderste led ved vores børn, unge, ledige og ældre

Af Merete Fuglsang Hansen, Kommunalbestyrelsesmedlem i Jammerbugt for Lokallisten

140 siders høringssvar er der kommet ind til de mange besparelser, som har været i høring i 5 dage. Kommunen mangler penge allerede her i januar i år. Budgettet skrider. Budgettjek her i januar viser nemlig at budget 23 skrider med 45 mio. Jeg vil ikke kloge mig på, hvad og hvorfor det sker… Det har andre allerede gjort. Jeg vælger blot at undres. Men penge skal der findes. Jeg hører mange gange, at vi skal tage ansvar. Det er alvorligt osv. Ja det er det, for 45 mio. er rigtig mange penge. 

Tidsplanen for besparelserne har været meget stram. Vi fik udsendt forvaltningen spareforslag d. 5/1. Forslag på LIGE det beløb, som vi skal spare. Ikke noget at vælge i mellem. Så enten at sige ja til at sende i høring, eller så måtte vi komme med et andet forslag.. Jeg valgte at takke nej til at sende i høring og i stedet var min holdning, at vi er nødt til at snakke strukturændringer, i stedet for at bruge den sædvanlige “grønthøster metode”.

Den metode er nemlig, at bruger f.eks.. beskæftigelsesudvalget 15 mio. for meget, så skal vi inden for eget udvalg selv finde de 15 mio. Den metode giver ikke mening i mit hoved. Jeg ønsker i stedet, at vi skal kigge på hele kommunen. Hvor kan vi finde besparelser. Giver det mening at have f.eks.. fritids og bosætningskonsulent, dele penge ud til borde/bænkesæt osv. når vi har store udfordringer med at finde penge til vores børn, de svage og vores ældre. NEJ mener jeg. 

Som også høringssvarene viser, så gør de besparelsesforslag, som er i spil nu rigtig ondt. For det er besparelser ude i yderste led ved vores børn, unge, ledige og ældre. Men tiden løber, og den løber hurtig, og dermed er der desværre ikke tid til, at vi politisk sætter os ned og snakker strukturændringer, kan vi finde helt andre måder at løse opgaverne på osv. 

Jeg er sikker på, at et flertal finder og vælger besparelser, så der kan siges, at der tages ansvar, der handles rettidig osv. Spændende og interessant bliver det, om flertallet på forhånd har tallene og vejen klar.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn