Mathias Ettrup Dahl Årets Bjessing 2019

Mathias med fuldskægget, fra SparNord er det Finn Bo Hansen, i den røde T-shirt er det Ole Fredegod, formand for Biersted Borgerforening
Print Friendly, PDF & Email

Igen i år blev Årets Bjessing kåret i forbindelse med Mosefesten i Biersted.

Det er SparNord som står for uddeling af prisen, de modtager indstillinger fra alle byens foreninger.

På vegne af Biersted Landsbyråd fortæller Flemming Steen Thagaard;

I år faldt valget på Mathias Ettrup Dahl, som de seneste år har været et utroligt aktiv for byen.

Her er nogle af de ord der blev sagt ved udnævnelsen søndag eftermiddag:

I Biersted har vi mange ildsjæle, og én af dem er Mathias Ettrup Dahl.

Han står bag flere af de bedste initiativer, der er realiseret i nyere tid, og han driver det helt af egen kraft.

Han står for byens velkomstmapper, en mappe som gives til nytilflyttere. Mappen indeholder div. foldere og brochurer fra næsten samtlige foreninger og erhvervslivet i Biersted. Mathias startede selv projektet op og samlede materiale ind fra de forskellige foreninger og erhvervslivet. Der blev efterlyst tomme/brugte mapper på Facebook, så alt i projektet er omkostningsfrit. Mathias står selv for at samle mapperne, og så kan de ellers uddeles ved hjælp fra folk i byen, som har fået ny nabo. Det har virkelig gjort en forskel for folk, der flytter til Biersted, at de føler sig velkomne og godt modtaget.

Mathias er også Biersteds nyhedsorgan, da han deler de events og nyheder på vores fælles opslagstavle på Facebookgruppen “Fra bjessing til bjessing”, som i øvrigt også er oprettet af Mathias. Gruppen har pt over 1000 medlemmer.

I forbindelse med at Biersted Landsbyråd samlede penge ind til en ny legeplads tog Mathias initiativ til projektet “Giv en flaske”, hvor man kunne donere sine tomme flasker. Mathias lavede en opsamlingsrunde, hvor folk skrev deres adresse, og så hentede Mathias flaskerne og indleverede dem. Han indsamlede lynhurtigt over 12000 kroner i løbet af 5 måneder, som blev givet til etablering af den nye legeplads.

Mathias er en del af Landsbyrådet, og desuden engageret i Dagli’Brugsen Biersted,  hvor han er en aktiv del af bestyrelsen. I kraft af sit arbejde som kok har han ofte budt ind med idéer til “Smag på Dagli’Brugsen”.

Når alt dette er sagt, skal det lige nævnes, at Mathias stammer rigtig meget, så meget at det er svært at føre en samtale med ham. Derfor foregår det meste kommunikation via mail, Messenger og Facebook, hvor Mathias er mester i at udtrykke sig skriftligt.

Han er altid venlig og positiv, initiativrig og arbejdsom, derfor var han det naturlige valg til titlen som Årets Bjessing 2019.

STORT tillykke med titlen til Mathias Ettrup Dahl