Masser af børnefodbold i Trekroner

På forældre-barn holdet er der naturligvis også tid til en lille pause Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Masser af børnefodbold i Trekroner

I Trekroner har den lokale fodboldklub, TIF98, fået rigtig godt fat i de lokale børn og deres forældre. Fodbolden ruller, der er smil på læberne, og humøret er højt. Forleden var Jammerbugtposten.dk forbi fodboldanlægget, lige ved siden af skolen, for at se og høre mere om den voksende medlemstilgang af de yngste årgange i den lokale fodboldklub.

Thomas Rytter kommer trækkende med den store trækvogn, godt fyldt op med bolde, hulahopringe og andet legetøj, der kan krydre og fange et barns opmærksomhed efter en lang dag i institutionen. Thomas er træner for forældre-barn holdet, der lige er startet op i år, og allerede tæller 6 medlemmer.

“Det er 4. gang vi træner,” starter Thomas og flytter lidt på de små mål, der skal bruges til dagens træning. Idéen til det nye tiltag i TIF98 med forældre-barn fodbold kom i efteråret, hvor vi var en del forældre, der havde ældre børn, som trænede, og vi sad som forældre og underholdt de mindre søskende oppe ved borde-bænkesættene. Så blev vi enige om, at så kunne vi da lige så godt lave et hold for de helt små børn, når nu vi var her alligevel,” fortæller Thomas Rytter og fortsætter:

“Alle kan være med. Det handler jo i bund og grund bare om at have det sjovt og lege med en bold på den store græsplæne. Lige nu er der 6 børn med hver en forælder på holdet. Men børnene snakker sammen i børnehaven, og forældrene snakker sammen, så mon ikke der kommer 1 eller 2 mere inden sommerferien? Vi kan se, at fodboldklubben har godt fat i områdets unge for tiden og deres forældre. De vil gerne hjælpe til i klubben med de forskellige frivillige opgaver, der er i en klub, og det er vigtigt for at holdene kører, og klubben kan fungere.”

Foto: Jammerbugtposten.dk

U6 og U8-holdene giver den gas på nabobanerne 

Det er ikke kun de helt små børn, der finder glæden ved fodbolden i Trekroner, de næste årgange, U6 og U8, er også i gang med træningen denne onsdag eftermiddag, hvor vi er på grønsværen i Trekroner.

“Det er stort set hele SFO’en, der kommer herned kl. 16.00, når træningen starter, så vi må sige, at vi procentuelt har rigtig godt fat i områdets børn,” fortæller Thomas og fortsætter, “Det er Dennis Klemmensen, der træner U8, og Janne Mathiasen, der træner U6-holdet. Begge hold er tilmeldt turneringer og kommer dermed også af sted til kampe og udfolder deres færdigheder. Men det vigtigste for os er, at børnene hygger sig og har det sjovt –  og det kan fodbold i TIF98,” slutter Thomas og må afstå træningen for en stund, da én af spillerne skal besøge det lille hus.

Stemningsbilleder fra en træninsdag:

Foto: Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk

Børnefodbolden ruller hver onsdag mellem kl. 16-17, og alle er velkomne til at komme og være med.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn