Lokallisten Jammerbugt: Aktindsigt kommer til at koste penge for borgeren

Merete Fuglsang Hansen - Lokallisten Jammerbugt
Merete Fuglsang Hansen - Lokallisten Jammerbugt
Print Friendly, PDF & Email


AF Merete Fuglsang Hansen – Lokallisten Jammerbugt
Medlem af Kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune

Aktindsigt kommer til at koste penge for borgeren

Jeg har ikke stemt for at opkræve gebyret, for det er ikke Lokallistens politik. Vi mener ikke, at borgerne skal straffes økonomisk for at vise interesse for, hvad der foregår i den kommunale forvaltning – tværtimod skal vi være glade for borgernes interesse.    


Det har et flertal i kommunalbestyrelsen besluttet, nemlig Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti og det gælder fra 2023. Det betyder, at borgerne skal betale 100 kr. for at få aktindsigt i sager der udleveres elektronisk, og som er på mere end 100 sider. I budgettet er skønnet en indtægt på 2000,- kr, så forventningen til antal elektroniske aktindsigter, som borgeren har lovmæssigt ret til, er ikke så stor. Mon det er symbolpolitik?

Konkret betyder det også, at en aktindsigt på under 100 sider, forsat er gratis. Mon det tager længere tid at sende en aktindsigt elektronisk på over 100 sider? Desuden nævner medarbejderne også, at indtægten ikke står mål med den udgift, der er med at lave en regning og kontrollere om den bliver betalt- men der kan selvfølgelig være en præventiv effekt. Jeg synes, at vi som kommune skal være tilfredse med at borgerne interesser sig for, hvad der sker i kommunen, og det viser et ønske om aktindsigt jo også.

På kommunens hjemmeside, kan der læses, at Kommunen giver 13 dispensationer i 24 plansager. Sådanne sager kan også danne grobund for, at borgerne gerne vil følge med! 
For øvrigt har vores 9 nordjyske nabokommuner ikke vedtaget regler for gebyropkrævning.

1 KOMMENTAR

  1. Ja ,hvad blev det næste, I Jammerbugt kommune
    At betale for at gå på borgerservice
    Ja hvem ved,
    Uforskammet røv og nøgler 🙈🙈🙈

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn