Livestreaming af digitalt kommunalbestyrelsesmøde

Sådan så det ud, da der blev afholdt digitalt kommunalbestyrelsesmøde. Foto: Jammerbugt Kommune.
Print Friendly, PDF & Email

I går kunne alle kommunalbestyrelsesmedlemmer for første gang siden coronakrisen deltage i kommunalbestyrelsesmødet i Jammerbugt Kommune. Det foregik som videomøde og blev livestreamet, så borgerne også kunne følge med i den politiske proces. 

For første gang siden februar kunne alle fra Kommunalbestyrelsen igen deltage i kommunalbestyrelsesmødet. De mødtes ikke fysisk, i stedet foregik det digitalt over videomøde. Mødet blev samtidig livestreamet på kommunens hjemmeside, så borgerne, pressen og andre interesserede kunne følge med direkte.


”I den seneste tid har vi, lige som mange andre, været nødt til at se på alternativer til, hvordan vi kan mødes – også politisk, så vi kan opretholde udviklingen i kommunen. Vi har holdt kommunalbestyrelsesmøder under hele perioden, men som videomøde blev det muligt for alle medlemmer at deltage på samme tid og i ’samme’ rum. Med et godt forarbejde fra både medarbejdere og mine politiske kolleger, så forløb alt som det skulle, og mødet var en succes. Hele organisationen har virkelig taget de digitale værktøjer til sig, og det vil vi fortsætte med”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade i en pressemeddelelse.

I marts og april blev kommunalbestyrelsesmøderne gennemført ved, at gruppeformændene fra hvert af de fem partier og lister var mødt op i Byrådssalen sammen med borgmesteren og få embedsmænd.

De øvrige medlemmer af Kommunalbestyrelsen deltog via livestreaming, og kunne sende kommentarer, spørgsmål osv. til deres gruppeformand, som bragte det videre ind i mødet.