Lav rente rykker mest i de unge boligkøbere

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

RENTE-EFFEKT: Det er især de unge førstegangskøbere, der træder på speederen og fremrykker boligkøb, viser undersøgelse.

Den lave rente skubber til boligkøberne, og det er især de unge under 30 år, der har speedet op på planerne om boligkøb.

Det viser det aktuelle køberbarometer fra Home og YouGov, hvor der er besvarelser fra i alt 2000 danskere i den repræsentative måling. 


Størst betydning for unge

”Renten trigger mest af alt de unge boligkøbere. 42 % af køberne under 30 år svarer, at de har speedet op på planerne. Modsat tyder tallene på, at renten har meget lidt effekt på de ældre boligkøbere. Kun 4 % af køberne over 60 år rykker på renten, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

15 %* af danskerne siger, at de har en plan om at købe bolig i løbet af det næste halve år, og 30 % af de aktuelle boligkøbere svarer, at deres planer er fremskyndet på grund af den nuværende lave rente. (*Køberne udgør 310 personer af respondenterne i undersøgelsen).

Renten forklarer fremgang

Ifølge Home og Realkredit Danmark giver det god mening, at de unge vægter renten højere end de ældre.

”De unge er på jagt efter deres første bolig, og de skal låne til det meste. Boligen er den største post i budgettet, så de lave renter betyder typisk mest for dem, fordi de i højere grad skal låne en relativ større andel af boligens værdi, ” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark.

Undersøgelsen bekræfter, at de lave renter er en væsentlig faktor bag den store interesse for boligkøb i år.

”De lave renter er en medvirkende årsag til, at vi ser en relativ høj aktivitet på boligmarkedet i øjeblikket. Meget tyder således på, at 2019 kommer til at byde på den højeste handelsaktivitet på boligmarkedet siden 2005, ” siger Christian Hilligsøe Heinig.