Lars Rasmussen greb publikum om hjertet i Jetsmark Idrætscenter

Det første foredrag i det nyrenoverede Jetsmark Idrætscenter var en succes Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Lars Rasmussen greb publikum om hjertet i Jetsmark Idrætscenter

Onsdag 11. oktober var Jetsmark Idrætscenter vært ved foredraget ”Jeg har ADHD og Autisme – og hva’ så?” med den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Lars Rasmussen.

Et tiltag i forbindelse med den mentale sundhedsuge 41, som afholdes i hele landet.

Lars gav publikum et indblik i hans opvækst, ungdom, karriere og privatliv – samt de udfordringer der flere gange har spændt ben for ham. Hvordan det hele pludselig gav mening, da han blev udredt og fik diagnosen ADHD og Autisme i en alder af 39 år. Mange kunne nikke genkendende til episoder hos egne børn, venner eller familiemedlemmer, som står i samme situation, som Lars gjorde for år tilbage. 

Lars har valgt at bruge sine egne diagnoser til at skabe opmærksomhed – både i form af foredrag, men også i sit virke på tv, hvor han flere gange har stået frem hudløst ærligt. Han er i dag medicineret og kan godt mærke, når han glemmer at tage pillerne – det kan hans familie og venner også! Medicinen giver ham ro i hoved og krop, så han ikke får voldsomme vredesudbrud og psykiske sammenbrud. 

Vi er alle gode til noget! Med det mantra afholder Lars flere workshops for børn, unge og voksne. Vi skal ikke dømme hinanden, men spille hinanden gode – og give plads til forskellighed. Det var også den følelse publikum gik hjem med onsdag aften.  

Studie i praksis Onsdagens foredrag var tilrettelagt i samarbejde med Camilla fra UCN, som lige nu er i erhvervspraktik hos Jetsmark Idrætscenter i forbindelse med hendes serviceøkonomuddannelse. Camilla havde fået til opgave at lave drejebog for eventen, hjælpe til på dagen og lave spørgeskema omkring selve eventen, samt nye tiltag til gæsterne. Opgaven blev godt udført – nu skal hun skrive sin eksamensopgave omkring aftenen – blandt andet ud fra alle besvarelserne, som publikum skrev denne aften.

Lars Rasmussen med Jetsmark Idrætscenters UCN praktikant, Camilla Bundgaard Foto: Privat

Anette Christiansen, som er eventansvarlig for Jetsmark Idrætscenter, udtaler: “Jeg er glad for at Camilla har været så stor en del af eventen med Lars Rasmussen, så kan hun også fornemme, hvad der venter hende, hvis hun vælger at arbejde indenfor dette fag efter endt uddannelse. Centret står snart færdigrenoveret og så er målsætningen, at vi skal have flere forskellige tiltag i spil. Her er det godt med Camillas evaluering, da denne kan bruges til at lave flere nye events ud fra brugernes besvarelser.”