Landmandsstuderende dyrker fællesskab og konkurrence ånd på Fjerritslev Dyrskue

Marie Kragkær, Victoria Barshøj, og Emma Andersen Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Landmandsstuderende dyrker fællesskab og konkurrence ånd på Fjerritslev Dyrskue

Emma Andersen, Victoria Barshøj, og Marie Kragkær går alle tre på Landbrugsskolen ved Nibe og afslutter uddannelsen som EUX-landmand til sommer.

På landbrugsskolen har de tre unge kvinder lært hinanden at kende og fundet sammen om den fælles passion for at deltage på dyrskue. På Fjerritslev Dyrskue deltager de alle tre Emma Andersen fra Tylstrup deltager med 4 Dansk Holstein og 1 Jersey, Marie Kragkær fra Svenstrup deltager med 4 Dansk Holstein kvier, mens Victoria Barshøj kommer med 3 Blonde d’Aquitaine.

”Vi deltager på dyrskuer, fordi vi synes, det er sjovt, et fedt fællesskab, og fordi vi gerne vil vinde,” fortæller Emma Andersen og kigger over mod en nyvasket Dansk Holstein. ”Det her er vores bedste bud på en ærespræmie ved Fjerritslev Dyrskue 2024. Hun vandt sidste år og kan forhåbentlig gøre det igen i år. I år har vi to helt nye køer med, mens de andre to har prøvet at være på dyrskue før.”

De tre landmandstuderende er en fredag aften samlet hjemme hos Emma på gården ved Tylstrup. Træning og forberedelserne til Fjerritslev Dyrskue og de øvrige skuer, hvor de skal deltage, er i
fuld gang.

”Vi kører tit hjem til hinanden efter skoletid og træner med vores dyr,” fortæller Victoria Barshøj, og hun suppleres af Marie Kragkær. ”Køerne skal lære at have grime på, at stå bundet med et reb og lære at være tæt med mange andre køer og mennesker. Vi træner med at stille køerne op, at trække dem, og lærer dem, at de skal følge efter os.”

Emma Andersen Foto: Jammerbugtposten.dk

Store drømme hos de tre deltagere
Hos de tre landmandstuderende er drømmene store, ikke blot i forhold til deltagelsen på Fjerritslev Dyrskue, hvor der naturligvis gerne skal høstes ærespræmier og gode bedømmelser af dyrene, men også på deres videre skridt ud i arbejdslivet efter at uddannelsen er færdiggjort om få måneder.

Alle tre drømmer om på sigt at få deres egen gård og besætning.

LÆS OGSÅ: Program for Fjerritslev Dyrskue 2024

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn