Læserbrev: Nordjylland i trygge hænder

Regionsrådsmedlem Ole Stavad & Regionsrådsformand Ulla Astman. Foto: Region Nordjylland.
Print Friendly, PDF & Email

Af Ole Stavad (S)

Medlem af Regionsrådet 
9460, Brovst
ole@stavad.dk


Nordjyllands måske mest betydningsfulde politiker, vores regionsrådsformand Ulla Astman, fylder år og runder et skarpt hjørne. Mange af os ville under normale omstændigheder deltage i fejringen af Ulla. Det fortjener hun, men omstændighederne forbyder det. Derfor blev det til en lille fødselsdagssang ved afslutningen af regionsrådsmødet i tirsdags på forslag af Lone Sondrup. Tak for det Lone.

Jeg har i mit lange politiske liv haft glæden af at arbejde sammen med rigtig mange dygtige politikere fra mange partier. Alligevel er Ulla Astman en af dem, der virkelig imponerer. Hun har en ufattelig arbejdsevne. Er altid velforberedt. Har fingeren på pulsen hele vejen rundt. Er vidende og kompetent ud over det sædvanlige. Ofte helt ned i detaljen.

Ulla er også ret stædig, men ikke ”dumstædig”. Derfor ejer hun evnen til at formidle det brede samarbejde og skabe bred konsensus på tværs af partierne. Det kræver evnen til at lytte og forstå andres behov og synspunkter. Også nogle gange på noget, som man selv er uenig i.

Ofte befinder Ulla Astman sig i ”orkanens øje”. Når brede flertal i Regionsrådet vedtager helt nødvendige – men også upopulære beslutninger. Det så vi senest efter aftalen om vagtlægerne. Her var det Ulla Astman, der blev ”dæmoniseret” og skudt på. Det er dybt urimeligt, da vi var et bredt flertal, der var fælles om beslutningen. Men også det bærer Ulla med rank ryg, uden at bøje nakken og beklage sig.

Med Ulla Astman for bordenden er Region Nordjylland i trygge hænder med en stærk ledelse. Ulla fortjener markering og respekt på en dag, hvor Nordjyllands ”førstekvinde” runder det skarpe hjørne. STORT TILLYKKE MED DE 50 – ULLA!