Kvinde udsat for falsk investeringsfup på Facebook

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Kvinde udsat for falsk investeringsfup på Facebook

Tirsdag aften modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde været udsat for et forsøg på investeringssvindel. Anmelderen blev opmærksom på svindlen efter at have set en artikel på Facebook.

Efter at have klikket på linket i artiklen, blev anmelderen bedt om at indtaste sit telefonnummer for at få mere information. Kort efter blev hun ringet op af en engelsktalende kvinde, og de talte sammen i cirka 50 minutter. Kvinden forsøgte at overbevise anmelderen om at investere i aktier og fik hende til at logge på en side med mange aktieoversigter. Herefter bad kvinden om et screenshot af anmelders konti, hvilket anmelderen sendte.

Senere modtog anmelderen en e-mail og hun skulle tale med kvinden igen dagen efter. Imidlertid blev anmelderen mistænksom og kontaktede sin bank. Banken bekræftede, at der var tale om svindel og oplyste, at svindleren havde reserveret 249 euro på anmelders konto, men at der ellers ikke var sket noget tab.

Nordjyllands Politi opfordrer borgerne til at være ekstra opmærksomme på mistænkelige investeringsopfordringer på sociale medier og altid kontakte deres bank, hvis de er i tvivl om ægtheden af sådanne henvendelser.