Kulturprisen 2022 uddeles på Tranum Strandgård søndag 9. oktober kl. 14-15.30 – og du er inviteret

Foto: Jammerbugt Kommune. Birthe Holmgaard fra Tranum Strandgård fik Jammerbugt Kommunes kulturpris i 2021. Prisen blev overrakt af Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og formand for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen.
Print Friendly, PDF & Email


Vinderen af Jammerbugt Kommunes Kulturpris 2022 skal kåres. Alle er velkomne til prisoverrækkelsen, hvor bl.a. Kulturministeren deltager, ligesom der vil være musikalsk underholdning og kunstudstilling ved arrangementet.

For anden gang uddeles Jammerbugt Kommunes kulturpris og samtidig markeres afslutningen på kommunens årlige kulturuge i uge 40 på festlig vis.

Alle er velkomne til arrangementet, som er gratis. Dog kræver det tilmelding her: raadhusjammerbugt.nemtilmeld.dk/321

Om arrangementet

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil overrække kulturprisen, og derudover deltager formanden for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, Helle Bak Andreasen og Kulturelt Samvirke.

Koret Voqalis og Nielsen-Banden på harmonika og kontrabas står for den musikalske underholdning, og der vil derudover være en smuk efterårsudstilling med værker af og performance med billedkunstner Kirsten Gitz Johansen samt udstilling af keramik af Eva Bendt.

Vinderen offentliggøres ved arrangementet

Alle har kunnet indstille kandidater, hvorefter bestyrelsen i Kulturelt Samvirke på baggrund af en seriøs drøftelse har prioriteret tre kandidater som værdige, gode og relevante modtagere af Kulturprisen. Ud af de tre har Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget så udvalgt vinderen af prisen. 

Formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen fortæller, at det er en af de rigtig gode dage, når årets Kulturprismodtager skal hyldes:

”Det er meget positivt og livsbekræftende at få lov til at hædre en person eller et netværk, som yder en bemærkelsesværdig indsats på det kulturelle felt i Jammerbugt Kommune. Og så er det jo festligt, når prisen overrækkes!”, forklarer hun.

Prismodtageren holdes hemmelig indtil overrækkelsen.

Jammerbugt Kommune uddeler Kulturprisen til en person eller et netværk, der:
-Har bragt kunst og kultur til Jammerbugt Kommunes borgere og som har ydet en bemærkelsesværdig indsats indenfor kunst eller det almene kulturelle område. 

-Der har sat synlighed på kunst og kultur i Jammerbugt Kommune og har kunst og kultur i sit hjerte. 

-Der står for høj kvalitet og har gode formidlingsevner, som medvirker til, at der sættes spor.

-Der har været igangsætter og har givet inspiration til andre samt skabt interesse for aktiviteter inden for kunst- og kulturlivet.