Konvertering fra naturgas til fjernvarme

Aabybro Fjernvarme
Foto: Jammerbugtposten.dk


Tre områder i Jammerbugt Kommune skal omlægges fra naturgas til fjernvarme. 

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt, at Biersted by, Bispehaven i Aabybro og erhvervsområdet i den sydlige del af Aabybro ændre status fra naturgasområde til fjernvarmeområde, og dermed kan de alle få fjernvarme fra Aabybro Fjernvarme, så snart det er etableret. 

-- annonce ---


Det er ca. 600 boliger og fire virksomheder i Biersted, ca. 60 boliger i Bispehaven i Aabybro og 49 virksomheder og 10 boliger i erhvervsområdet i Aabybro, der kan se frem til at få varme fra Aabybro Fjernvarme. 

De stigende energipriser betyder et hurtigere skifte til en grønnere og mere fremtidssikker forsyning. Borgerne har løbende henvendt sig til Aabybro Fjernvarme for at konvertere, og med det aktuelle projektforslag imødekommer Aabybro Fjernvarme og Jammerbugt Kommune at imødekomme henvendelserne, så resten af områdets ejendomme kan få fjernvarme.

”Ligesom Aabybro Fjernvarme har vi kun interesse i at reagere så hurtigt som muligt på den konkrete udfordring mange boligejere og virksomheder står i. Med beslutningen er vi et skridt nærmere at kunne lægge om til grøn fjernvarme”, udtaler Mogens Christen Gade. Aabybro Fjernvarme forventer, at projektet opstartes november 2022, og at hovedledningsnet og stikledninger til de første forbrugere kan etableres i maj 2023.