Koncert med bluesmusiker og -sanger H.P. Lange på Tranum Strandgård

Bluesmusiker og -sanger H. P. Lange. Pressefoto.

Er du glad for sommerstemning, koncerthygge og skøn bluesmusik, skal du svinge forbi Tranum Strandgård, Kunst- og kulturcenter, der onsdag den 6. juli slår dørene op til  koncert med den kendte bluesmusiker og sanger H.P. Lange.

Det er nok de færreste danske bluesfans, der ikke kan nikke genkendende til H.P. Langes navn. Han er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark, og i mere end 30 år har han været turnerende bluesmusiker på landevejen. Fra omkring 1988 begyndte han at optræde professionelt og spiller normalt 100 koncerter om året i både Norden, Europa og USA.

-- annonce ---

På scenen leverer H.P. Lange et energisk mix af Delta Blues, Gospel og Folk. Repertoiret er en blanding af sange, han selv har skrevet, og gamle sange, der er samlet op undervejs og efterfølgende gjort til sine egne – blandt andet fra da han boede i Louisiana og rejste i Mississippi.

Han synger udtryksfuldt, sine steder hæsbevæget, men hele tiden tonestærkt og overbevisende. Med de mest enkle virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og man må svinge med, hvad enten de er slæbende eller frejdigt dansende.

Han har modtaget de priser, der er på den danske bluesscene, og hans udgivelser har været nomineret til et væld af Danish Music Awards – tre har taget prisen som bedste roots/blues album. I 2021 udgav han for første gang et decideret soloalbum „HP Lange Sole.“ Et album som blev godt modtaget af anmelderne. Vel mødt til en hyggelig aften på Strandgården.