Kommunenes væresteder og Samværs- og aktivitetscenter Hjortdal åbner igen

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Fra 11. maj 2020 genåbner Samværs- og aktivitetscenter Hjortdal og de fire væresteder i Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro. Det oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Dermed kan borgerne igen møde ind fysisk på tilbuddene – selvfølgelig med de forbehold, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. 


Siden midten af marts 2020 har borgerne ikke haft mulighed for at komme ind i Jammerbugt Kommunes fire væresteder og Samværs- og Aktivitetscenter Hjortdal. Da de blev lukket ned grundet Covid-19. 

Selv om borgerne ikke har kunne møde fysik op på kommunens tilbud, så har borgerne haft kontakt med kommunens medarbejdere siden nedlukningen. Det er primært sket via telefon eller videokontakt for borgere, der bor hjemme, og for borgere i botilbud er kontakten foregået i botilbuddet.

”Vi har været meget opmærksomme på de særlig sårbare borgere i denne periode, som kommer på værestederne og på Samværs- Aktivitetstilbud Hjortdal. De kommer for at få hjælp og støtte til at opbygge sociale netværk, få struktur på tilværelsen, og i det hele taget blive set og hørt og have social kontakt til andre. Så det er glædeligt, at vi nu igen kan åbne stederne, så vores borger kan komme her igen. Det betyder meget for dem”, fortæller Carsten Kaalby, Sundheds- og handicapchef.


Skal tages højde for retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen
Hverdagen i kommunens tilbud bliver en smule anderledes ved genåbningen, da der skal tages højde for Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smittefare. 

Jammerbugt Kommune har derfor lavet en plan for genåbning af Samværs- Aktivitetstilbud Hjortdal og de fire væresteder i henholdsvis Pandrup, Aabybro, Brovst og Fjerritslev, så de overholder anbefalingerne. Ligesom de har lavet en plan, så kommunen sikre, at borgerne også er bekendte med retningslinjerne.

”Inden alle borgere og personale møder ind fra mandag i uge 20, har vi sørget for, at alle informeres om de nye forholdsregler forud for genåbningen. Når borgerne møder ind på vores steder, møder de også et personale, der er super klar til at hjælpe, så alle kan være sikkert i deres tilbud”, forklarer Carsten Kaalby.

Forud for åbningen modtager alle relevante borgere information om opstarten, herunder opstartsdato for det enkelte tilbud og de nye forholdsregler.