Kommende 0.klasser til åbent hus på Brovst Skole

Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email


Vejret viste sig fra sin bedste side, da 43 børn og deres pædagoger fra børnehaver i Brovst besøgte Brovst skole. For de kommende 0. klasse er samarbejdet nemlig vigtigt mellem skole og børnehave. 

Personalet fra Brovst SFO – Kometen – og lærerne fra skoleskoven havde tilrettelagt et program på to timer for børnene, da de torsdag 29. september besøgt Brovst Skole.


Dagen var et åbent hus-arrangement, hvor de kommende 0. klasser kom på besøg for at se skolen og møde nogen af de voksne, som de fra april næste år får deres dagligdag sammen med.

”Vi har i et par ”Corona år” været meget begrænset i samarbejdet på tværs af børnehaver, SFO og skole. Det samarbejde tager vi nu op igen, og for at komme godt i gang, besluttede vi at invitere børnehaverne til dette arrangement. Alt sammen for at understøtte den gode skolestart”, fortæller leder af Kometen SFO, Laila Wael Hansen.

Børnene besøgte på skift 0. klasserne for at se, hvordan det er at gå i skole, de så gymnastiksalen, SFO-lokalerne, legepladsen og sluttede af i skoleskoven.

I gymnastiksalen var der stillet en forhindringsbane op, ligesom der på legepladsen var masser af legemuligheder og i Kometens lokaler var der forskellige spil, dukker, biler, Lego, legekøkken m.m.

Foto: Jammerbugt Kommune

Lidt mad og hygge som afslutning
Efter besøgene rundt til de forskellige steder, gik alle i skoleskoven. Her havde drengene fra skoleskovsgruppen og deres lærere lavet karrysuppe og tomatsuppe over bål, varmet flute i pizzaovnen, så de mange gæster fra børnehaverne kunne få lidt varmt at spise. 

Børn og voksne blev desuden budt på juice, rosiner, frugt, og kaffe til pædagogerne.

Der blev spist masser af dejlig suppe, hyggesnakket på kryds og tværs blandt store og små, og alle havde en dejlig dag, hvor det blev lidt mere konkret for de kommende elever, hvad skolen i Brovst er.